Lemn, cupru, capete de duș - te-ai întrebat vreodată ce se poate spăla în mașina de vase și ce se spală mai bine la mână? Descoperă răspunsurile corecte.
FILTRE PENTRU HOTĂ VS. LEMN
Mașina ta de spălat vase poate spăla fără probleme filtrele pentru hotă – așa că ia-ți adio de la frecatul și curățatul enervante. De cealaltă parte, lemnul se spală mai bine la mână. Acesta nu doar că se deformează la temperaturi crescute, dar se și umflă dacă este ud și poate crăpa, creând astfel un spațiu ideal pentru înmulțirea bacteriilor.
CAPETE DE DUȘ VS. CUȚITE
Scutește-te de efort și economisește timpul în care cureți depunerile de calcar de pe capul de duș – îl poți pune în mașina de spălat vase. Se recomandă, însă, să speli cuțitele ascuțite la mână, întrucât chiar și un singur ciclu de spălare poate deteriora lama și o poate toci.
JUCĂRII DIN PLASTIC VS. PAHARE DIN CRISTAL
Dacă jucăriile copilului tău nu conțin baterii, le poți spăla fără probleme în mașina de spălat vase. Este și igienic. Paharele scumpe din cristal, însă, se spală mai bine la mână. Detergentul pentru mașina de spălat vase și sarea pot deteriora suprafața și pot coroda paharele.
CUPRU VS. SUPORTUL PENTRU PERIUȚE DE DINȚI
Cuprul are nevoie de tratament special și se recomandă spălarea sa la mână – se poate înnegri ca urmare a procesului de oxidare din interiorul mașinii de spălat vase. Spre deosebire de cupru, suporturile pentru periuțele de dinți sunt ușor de spălat și astfel se pot păstra igienice și curate. Bagă-le pur și simplu în mașina de spălat vase din când în când.
ȘEPCI VS. TIGĂI ANTI-ADERENTE
Poate suna ciudat, dar e posibil să speli șepci în mașina de spălat vase. Există chiar și suporturi speciale pentru ele. Plasează-le pur și simplu pe raftul de sus și folosește un program cu temperatură redusă. Prin comparație, nu se recomandă spălarea tigăilor anti-aderente în mașină. Sarea și detergentul, combinate cu presiunea apei, deteriorează învelișul și scot „anti” din „anti-aderent”.