Alegerea ustensilelor potrivite de bucătărie este o etapă importantă atunci când vine vorba despre gătit și de copt. Indiferent dacă gătești la abur, dacă preferi slow-cooking sau doar asezonezi: cu ustensilele potrivite, îți transformi bucatăria în locul în care obții nu doar preparate delicioase, ci și sentimentul de mulțumire.
Durul, samuraiul și lucrătorul
Cuțit pentru pâine, cuțit santoku și cuțitul bucătarului
- Cu lama sa zimțată, cuțitul pentru pâine taie și cele mai dure cruste.
- Cuțitul santoku (in traducere "trei virtuți"), este ideal pentru pește, carne și legume.
- Cuțitul bucătarului este exact ceea ce spune numele său: cel mai important cuțit al bucătarului. Este potrivit pentru a tăia carne și legume.
Talentatul, specialistul și mărunțitorul
Cuțit pentru carne, cuțit universal și cuțit de mărunțire
- Datorită lamei sale lungi și ascuțite, cuțitul pentru carne permite tăierea precisă și curată.
- Cuțitul universal este... universal și perfect pentru toate sarcinile din bucătărie care necesită precizie.
- Cuțitul de mărunțit ascuțit, ușor curbat, face din tocarea rapidă a ierburilor o sarcină ușoară.
Cei care îți rezolvă problemele
Pilă de ascuțit din oțel și foarfecă multifuncțională de bucătărie
- Pila de ascuțit din oțel este unealta perfectă pentru a întreține lama cuțitelor.
- Iar o foarfecă bună de bucătărie este indispensabilă în orice bucătărie.
Cel moale, cel blând și cel tare
Paletă pentru aluat, perie din silicon și tel
- Dacă folosești o paletă pentru aluat, scoaterea oricărui tip de aluat din castroane sau oale este floare la ureche.
- Să ai o bucătărie modernă înseamnă să ai și o perie din silicon.
- Iar cu un tel poți omogeniza și amesteca cu încredere cam orice.
Cel agitat și cel universal
Mixer de mână și robot de bucătărie
- Cu trepte multiple de putere, mixerul de mână poate interveni rapid în ajutorul tău.
- Iar robotul de bucătărie este ajutorul tău multi-talent pentru toate tipurile de activități din bucătărie: frământare, răzuire, amestecare, feliere, tocare, mixare, mărunțire.
Chițibușarul și moderatorul
Cântar și vas de măsurare
- Nu contează că sunt pentru preparare sau coacere: un cântar digital ajută fiecare bucătar să găsească măsurătoarea corectă.
- De asemenea, util pentru măsurarea corectă este un vas de măsurare - sau chiar mai multe, de diferite mărimi.
Mărunțitorul, cel cu vino-ncoace și salvatorul
Blender de mână, cojitor și presă de usturoi
- Supe, cocktailuri, smoothie-uri - Blenderul de mână (cunoscut și ca mixer vertical) face viața în bucătărie ușoară în atâtea feluri.
- Instrumentul pentru decojit este campionul la curățarea rapidă a fructelor și legumelor.
- Iar cu presa de usturoi, ții mirosul usturoiului departe de mâini și presezi rapid și usor chiar și cățeii de usturoi nedecojiți.
Cel aspru, italianul și cel care atrage atenția
Răzătoare, aparat de făcut paste și cleștii de bucătărie
- Pentru a rade cartofii, brânza sau orice fel de legume, o răzătoare este necesară în fiecare bucătărie.
- Cu un aparat de preparat paste, poți face toate felurile de paste de la tăieței până la paste umplute și spaghete clasice.
Cel temperat, cel focos și „aruncătorul de flăcări”
Tavă adâncă, termometru pentru carne și arzător de bucătărie
- Nu te grăbi, bucură-te de o lasagna delicioasă sau de orice fel de mâncare preparat într-o tavă adâncă pentru cuptor, eventual cu capac pentru a păstra toate aromele în interior.
- Un termometru pentru carne este o ustensilă indispensabilă pentru prepararea delicată a peștelui și a cărnii.
- Iar un arzător de bucătărie este esențial pentru a flamba o Crème Brûlée sau alte deserturi.