
Cauți un cadou aparte pentru Ziua Femeii? Avem pentru tine câteva idei creative. Uită de bomboanele de ciocolată și spune bun venit unui cadou neașteptat cu care le vei suprinde. Credem că cele mai frumoase cadouri sunt cele oferite cu dragoste și cu o mare atenție la detalii. Așadar te invităm să creezi cele mai aparte cadouri cu ajutorul electrocasnicelor Bosch. Vei vedea cum aceste ajutoare absolut indispensabile în bucătărie te vor asista în procesul de creație ca să le arăți doamnelor din viața ta cât de mult le apreciezi.
În acest articol vrem să îți prezentăm două rețete creative pe care le poți prezenta la masă sau pe care le poți oferi cadou pentru a le surprinde pe doamnele din viața ta.
Chec cu glazură de lămaie și iaurt

Prima noastră sugestie de cadou este acest chec ușor de făcut. Combinația dintre lămâi proaspete, cimbru aromat și iaurt face ca această prăjitură să fie o adevărată atracție. Poți alege între roboții de bucătărie MUM5 și mixerele de mână Styline ca să pregătești aluatul pentru această prăjitură. Noi iți recomandăm pentru această rețetă un robot de bucătărie MUM deoarece va fi necesar să adaugi treptat mai multe ingrediente din mai mult boluri.
Pentru a-l oferi cadou, își sugerăm să achiziționezi o cutie de cadou dreptunghiulară care să lase pe toate părțile un spațiu liber de 2-3 cm. Adaugă tortul în cutie și leagă-l cu o panglică. Și nu uită că tortul trebuie ținut la rece, în frigier până îl vei oferi cadou. Și pentru că detaliile fac diferența, iți recomandăm să oferi și o felicitare scrisă de mână.

Ingrediente:
Pentru compoziție:
1 1/2 cană (190 g) făină
2 lingurite praf de copt
1/2 linguriță sare
8 linguri (113 grame) unt, tăiat în bucăți, la temperatura camerei
1 1/4 cană (225g) zahăr
2 linguri de cimbru proaspăt, tocat mărunt
2 linguri coaja de lamaie
3 ouă
1/2 cană (150 g) iaurt grecesc
1 linguriță extract de vanilie
2 linguri suc de lamaie
Pentru glazură:
125g zahăr tos
3 linguri suc de lamaie
1/2 păstaie de vanilie, răzuit
Ustensile:
Tavă
Boluri de amestecare
Spatulă de cauciuc
Hârtie de copt
Boluri de amestecare
Spatulă de cauciuc
Hârtie de copt
Pași:
1. Încălzește cuptorul la 175 ° C. Unge o tavă cu unt și tapeteaz-o cu hârtie de copt suficient de lungă pentru a acoperi laturile scurte ale tăvii. Amestecă făina, praful de copt, bicarbonatul de sodiu și sarea.
2. Spunează untul topit la temperatura camerei, apoi adăugă încet zahărul, coaja de lămâie și cimbru proaspăt. Mixează ușor până sunt bine amestecate, apoi adăugă ouăle pe rând. Într-un castron mic, amestecă iaurtul cu sucul de lămâie și extractul de vanilie.
3. Adaugă jumătate din ingredientele uscate în compoziția de unt, apoi adăugă iaurtul. Adăugă restul de făină și mixează pentru a le amesteca. Se toarnă aluatul în tigaie și se coace timp de aproximativ 35 de minute la 175 ° C sau până când o scobitoare introdusă în centrul tortului iese curată. Lăsă-l să se răcească în tigaie timp de 15 minute înainte de a răsturna prăjitura pe grătarul de răcit.
4. Odată ce prăjitura s-a răcit complet, poți începe să pregătești glazura de lămâie. Amestecă împreună toate ingredientele până se omogenizează. Pune tortul răcit pe o foaie de hârtie de copt și adaugă glazura peste prăjitură. Unele bucăți fine de coajă de lămâie și frunze de cimbru proaspăt înfundate pot servi drept decor suplimentar pus pe glazură. Lasă-l să se întărească înainte de a pune în farfurie sa tavă.
Brioșe în forme de trandafiri cu umplutură de caise

Un buchet de flori reprezintă o modalitate foarte bună de a-ți arăta recunoștința. Dar ce spui dacă duci această idee mai departe și îi oferi un buchet de trandafiri făcut din prăjituri? Noi îți recomandăm blenderul de mână MaxoMixx care te va asista în procesul de creație al buchetului de flori.
Brioșele în formă de trandafiri sunt o adevărată atracție. Așadar le poți prezenta la masă pe un platou simplu sau unul supraetajat și cu siguranță vor atrage toată atenția asupra lor. Dacă vrei să le oferi cadou, cumpără o cutie clasică de cadouri. Neștiind ce se află înăuntru, aceasă surpriză gustoasă va face Ziua Femeii cu adevărat specială.
Ingrediente:
2 mere
½ lămâie (suc)
1 băț scorțișoară
360 ml apă
2 foi de foietaj
50g alune
3 linguri gem de caise
unt pentru ungerea tăvii
Ustensile:
tocător
cuţit
presa citrică
bol mare
cratiță mică
tavă de brioșe
Pași:
1. Taie merele în 4, scoate miezul și apoi taie transversal în bucăți subțiri.
2. Adăugă bucățile de mere și suc de lămâie într-un castron mare. Amestecă-le bine. Apoi, adăugă merele, sucul de lămâie și scorțișoara într-o cratiță mică cu puțină apă, dă într-un clocot la foc mic pentru aprox. 2-3 minute. Ia de pe foc, scurge merele, scoate bățul de scorțișoară și lasă deoparte.
3. Preîncălzește cuptorul la 190 ° C. Întinde aluatul și tăie longitudinal în fâșii cu. lățimea aproximativă a 4 degete. Acest aluat de patiserie stă la baza brioșelor în formă de tradafir.
4. Într-o cratiță mică, pune gemul de caise și restul de apă la foc mediu pentru aprox. 3-5 minute. Amestecă bine. Apoi ia de pe foc și lasă deoparte.
5. Măcină fin alunele, folosind un robot de bucătărie sau un blender de mână.
6. Aranjarea brioșelor necesită cea mai mare atenție la detalii. Se întinde uniform gemul de caise peste fâșiile de foietaj. Presără alune măcinate deasupra gemului. Apoi, formează câte un rând din fâșiile de mere, cu partea concavă în sus, deasupra gemului. Îndoaie jumătatea inferioară a foii în sus, astfel încât feliile de mere să fie băgate în interior. Rulează cu grijă dintr-o parte în alta pentru a forma un trandafir. Mută într-o formă unsă de brioșă și adaugă într-un cuptor preîncălzit la 190 ° C timp de aprox. 30 - 35 min.
7. Lasă să se răcească complet. Decorează cu zahăr tos.
După cum poți vdea, cadourile pentru Ziua Femeii nu trebuie să fie costisitoare sau extravagante. Recunoștința poate fi exprimată prin gesturi mici, pregătite în prealabil și făcute din inimă. Efortul de a găti ceva vine din inimă și este un cadou pe care fiecare femeie îl va aprecia.
Prăjitura cu lămâie sau prăjiturile în formă de trandafiri sunt cadouri la care poate nu s-ar fi așteptat și cu ajutorul cărora le vei arăta aprecierea și recunoștința. În timp ce cel mai important lucru rămâne să petrecem timp împreună cu familia, un cadou dulce este fără îndoială un mod interesant și creativ de a-ți exprima recunoștința într-un mod neobișnuit, dar inspirat.