”Aleg doar pește și carne marinată pentru grătar!” – Cu siguranță ai auzit asta. Nu ești genul de personă pretențioasă? Nicio problemă, îți vor fi de folos următoarele ponturi despre marinare. Iată tot ce trebuie să știi despre această modalitate de preparare atât de cunoscută care te va ajuta să profiți din plin de gustul și aroma cărnii.
Ai nevoie doar de produsele potrivite și de câteva cunoștine de bază ca să gătești ca un profesionist. Marinarea cărnii și a peștelui înainte de le pregăti în cuptor sau pe grătar scoate în evidență gustul și aroma ingredientelor. La fel ca multe alte metode culinare, marinarea provine din bucătăria franceză. Termenul ”marinare” provine din franceza ”mariner” care înseamnă ”murat în sare”. Dar acum sarea nu mai este singurul condiment pe care îl poți folosi pentru a spori aroma. Marinadele conțin de obicei o bază acidă (de exemplu, suc de lămâie sau oțet) sau una enzimatică (de exemplu, ananas sau ghimbir), completate de uleiuri, ierburi și alte condimente aromatice pentru a le intensifica aroma.

Lucrurile au evoluat de-a lungul timpului.

Nu doar ingredientele s-au diversificat de-a lungul timpului, dar și produsele. De exemplu, știai poți marina carnea chiar și în vid? Este mult mai ușor decât ai putea crede și accelerează procesul de marinare care are loc în acceași zi. Sistemul de vidare de la Bosch îți oferă mixere și blendere ușor de folosit pentru a elimina aerul din caserola pentru marinadă. Datorită pompei de vidare cu care este dotat blenderul Bosch, treci cu ușurință de la un produs de bucătărie la un dispozitiv de vidare. După ce ai adaugat condimentele pentru marinare, atașează pompa de vidare blenderului Bosch cu un singur click. Întregul proces este foarte simplu, iar aerul este eliminat rapid din caserolele pentru vidare. Nu mai este nevoie să prepari marinada pentru grătar cu o zi înainte. Adaugă carnea și condimentele în caserola pentru vidare, elimină aerul cu ajutorul pompei pentru vidare și depozitează în frigider câteva ore. Doar câteva ore? Da, ai citit corect. Datorită presiunii atmosferice scăzute, peștele și carnea încep să absorbă instantaneu condimentele și aromele atunci când sunt depozitate în vid.

Cum pregătești o marinadă gustoasă?

Înainte de a elimina aerul, cum pregătești o marinadă gustoasă care să ofere un gust aparte cărnii sau peștelui? Blenderele de la Bosch te ajută să prepari o varietate de sosuri, somoothie-uri, marinade și multe altele. Cu blenderul de mână poți toca, mărunți și amesteca ingredientele tale preferate - ierburi proaspete, boabe de piper, diferite tipuri de semințe, sucuri sau sosuri pentru crea marinada perfectă.

Vidarea îți permite să fii spontan deoarece marinarea se va face mai repede decât de obicei asa că nu mai trebuie să te gândești cu o zi înainte la grătar. Pur și simplu adaugă peștele sau carnea în caserola pentru vidare și elimină aerul cu ajutorul blenderelor cu vacuum. Vei avea carne marinată în aceeași zi. Nu uita că vidarea intensifică aromele și condimentele așa că ai grijă la cantitatea de usturoi și ardei iute.

Obține tot ce e mai bun.

Depozitarea corectă este cheia întregului proces de marinare. Din fericire, sistemul de vidare de la Bosch îți oferă caserolele potrivite pentru depozitarea marinadelor. Casorelele pentru vidare sunt făcute din material rezistent, nu conțin BPA și nu lasă gust sau miros mâncării. În plus, pot fi curățate cu ușurință în mașina de spălat vase.

Dacă vrei o friptură bună, s-ar putea să îți placă rețeta noastră de coaste marinate. Dacă ești vegetarian, poți încerca legume marinate – rețeta noastră de vinete marinate ( pentru 4 porții).

Coaste marinate

60 ml apă
25 ml sos negru de soia
75 ml Bourbon
2 linguri de sos Worcester
2 lingurițe de suc de lămâie
1 lingură zahăr brun 

Suplimentar poți adăuga puțină sare, piper negru și nucșoară pentru condimentare.

Legume marinate

600g vinete
4 frunze de dafin
300 ml oțet de vin alb
150g sare
1 ardei iute sau piper Cayenne
¼ linguriță oregano
200ml ulei de măsline
750ml apă
5 boabe de piper 

1. Spală vinetele, decojește-le și taie-le în felii de 2-3cm. Presară feliile cu sare din abundență pentru a îndepărta gustul amar. Apoi acoperă-le și lasă-le timp de 2 ore.
2. Apoi spală feliile de vinete pentru a îndepărta sarea. Usucă-le și taie-le în fâșii lungi.
3. Pentru marinare, pune apă, frunze de dafin, oțet și chili la fiert într-o oală 7 minute, la treaptă 5 a plitei (sau la foc mare). Adaugă vinetele, treci la treapta 4 (sau foc mediu) și fierbe-le pentru 3½ minute.
4. Acoperă oala și lasă vinetele la infuzat în marinadă timp de 12 ore sau 6 ore dacă depozitezi în vid. Apoi scurge apa și adaugă vinetele într-un vas.
5. Curăță usturioul, toacă-l mărunt și amestecă-l într-un castron cu oregano, ulei și boabele de piper proaspăt măcinate.
6. Toarnă uleiul peste vinete.  

Pont - Vinetele marinate merg foarte bine cu pâine prăjită.

Ai nevoie de cei dragi și de vreme bună pentru grătar – bon appétit! Dacă ai nevoie de inspirație pentru a-ți menține stilul de viată sănătos, află mai multe despre sistemul de vidare de la Bosch.

MyBosch

Înregistrează-te gratuit și bucură-te de o mulțime de avantaje!

Serviciile noastre

Servicii remarcabile - înainte și după achiziție.

021 203 97 48

De ce Bosch

Descoperă calitatea, perfecțiunea și fiabilitatea.

Găsește un distribuitor

Găsește distribuitori în apropiere!