Îţi mulţumim că ai ales un blender Bosch. Iată tot ce trebuie să ştii pentru a putea începe utilizarea acestuia.
Îţi vom arăta cât de uşor este să asamblezi VitaPower Serie 6 şi cum să-l utilizezi pentru a obţine rezultate excelente.
Cum să începi utilizarea blenderului tău.
Despachetează blenderul VitaPower Series 6 pentru a te putea bucura cât ai clipi de sucuri proaspete, smoothie-uri şi multe altele. Îţi vom arăta cât de uşor este să-l utilizezi şi să-l cureţi. De asemenea, am adăugat şi câteva reţete delicioase, pentru inspirație.
Ordinea corectă pentru obţinerea celor mai bune rezultate.

Pentru rezultate optime, nu uita să adaugi ingredientele în ordinea corectă, cu lichidele la baza vasului. Iar dacă foloseşti o sticlă ToGo, pur şi simplu inversează ordinea.
1. Lichide precum suc de fructe, lapte, alternative de lapte sau apă (de nucă de cocos)
2. Ingrediente uscate, precum pudra de matcha, vanilie sau cardamom
3. Fructe şi legume proaspete
4. Verdeţuri
5. Fructe congelate, gheaţă, nuci sau alte ingrediente tari
Curăţare extrem de rapidă.
Curăţarea blenderului durează doar aproximativ 30 de secunde. Pur şi simplu toarnă apă de la robinet şi puţin detergent de vase, iar apoi selectează programul „Cleaning” (Curăţare). Un alt avantaj: vasul poate fi spălat şi în maşina de spălat vase.
Încearcă reţetele noastre delicioase de smoothie.

Smoothie de pere pentru micul dejun
Uşor ∣ 4 porţii ∣ 1000 ml
Ingrediente
1 portocală (aprox. 150 g)
1 banană (aprox. 100 g)
1 pară (aprox. 150 g)
1 măr (aprox. 150 g)
70 g fetică
20 g seminţe de in
360 ml apă, rece
20 ml zeamă de lămâie, rece
Paşi
1. Decojeşte portocala şi banana, iar apoi taie-le în bucăţi. Scoate cotorul perei şi al mărului, iar apoi taie fructele în bucăţi.
2. Introdu toate ingredientele în vas.
3. Închide capacul de siguranţă şi introdu recipientul de măsurare.
4. Mixează ingredientele cu programulSmoothie.
5. Savurează smoothie-ul cu pere la micul dejun.
Recomandare:Seminţele de in sunt un super-aliment regional şi sunt asemănătoare cu seminţele de chia. Pentru un smoothie rece, foloseşte ingrediente refrigerate şi cuburi de gheaţă. Poţi prepara smoothie-ul şi în sticla ToGo, care este ideală pentru 2 porţii.

Smoothie de sfeclă galbenă
Uşor ∣ 4 porţii ∣ 1000 ml
Ingrediente
2 sfecle galbene (aprox. 240 g fiecare)
2 g ghimbir
2 g turmeric
2 mere (aprox. 180 g fiecare)
1 lingură de sirop de agave
2 linguri de zeamă de lămâie, rece
360 ml suc de portocale, rece
Paşi
1. Decojeşte sfeclele galbene, ghimbirul şi turmericul, iar apoi taie-le în bucăţi mici. Scoate cotoarele merelor, iar apoi taie merele în bucăţi.
2. Introdu toate ingredientele în vas.
3. Închide capacul de siguranţă şi introdu recipientul de măsurare.
4. Mixează ingredientele cu programulSmoothie.
5. Savurează smoothie-ul cu sfeclă galbenă.
Recomandare:Poţi folosi şi alte tipuri de sfeclă; în acest caz, culoarea smoothie-ului va varia. Pentru un smoothie rece, foloseşte ingrediente refrigerate şi cuburi de gheaţă. Pentru a-l lua cu tine, prepară-l în sticla ToGo, care este ideală pentru 2 porţii.

Smoothie verde de varză Kale
Uşor ∣ 4 porţii ∣ 1000 ml
Ingrediente
3 banane (aprox. 120 g fiecare)
2 kiwi (aprox. 70 g fiecare)
230 ml lapte de migdale
1 lingură zeamă de lămâie
1 lingură sirop de arţar
250 g varză Kale creaţă
Garnitură
4 linguri de migdale mărunţite
4 linguri de afine
4 linguri de zmeură
4 linguriţe de seminţe de chia
4 linguriţe de seminţe de in
Paşi
1. Decojeşte bananele şi fructele de kiwi, iar apoi taie-le în bucăţi. Taie cotoarele verzei kale.
2. Introdu toate ingredientele în vas.
3. Închide capacul de siguranţă şi introdu recipientul de măsurare.
4. Mixează ingredientele cu programulSmoothie.
5. Toarnă smoothie-ul în castroane, iar apoi ornează-l cu migdale măcinate, afine, zmeură, seminţe de chia şi seminţe de in.
6. Savurează smoothie-ul verde cu varză kale.
Recomandare:În afara sezonului, când nu se găseşte varză Kale proaspătă, poţi folosi varză Kale congelată, spanac ori fetică.

Smoothie de kiwi şi spanac
Uşor ∣ 4 porţii ∣ 1000 ml
Ingrediente
3 kiwi (aprox. 70 g fiecare)
1 portocală (aprox. 170 g)
1 măr (aprox. 180 g)
o jumătate de avocado (aprox. 80 g)
100 g boabe de struguri albi, fără seminţe
150 ml apă, rece
1 lingură zeamă de lămâie, rece
100 g baby spanac
Paşi
1. Decojeşte fructele de kiwi şi portocala, iar apoi taie-le în bucăţi. Scoate cotorul mărului, iar apoi taie mărul în bucăţi. Decojeşte fructul de avocado, scoate-i sâmburele, iar apoi fructul în bucăţi.
2. Introdu toate ingredientele în vas.
3. Închide capacul de siguranţă şi introdu recipientul de măsurare.
4. Mixează ingredientele cu programulSmoothie.
5. Savurează smoothie-ul cu kiwi şi spanac.
Recomandare:Dacă îţi plac smoothie-urile reci, foloseşte ingrediente refrigerate şi adaugă câteva cuburi de gheaţă. Dacă vrei să iei smoothie-ul cu tine, prepară-l simplu şi uşor în sticla ToGo, care este ideală pentru 1 porţie. Recomandarea noastră privind prepararea în sticla ToGo: 1 kiwi, o jumătate de măr, 30 g baby spanac, 80 g boabe de struguri, fără seminţe, 150 ml suc, după preferinţă.

Smoothie de mango, limetă şi ghimbir
Uşor ∣ 4 porţii ∣ 1000 ml
Ingrediente
1 mango (aprox. 440 g)
1 limetă (aprox. 50 g)
3 g ghimbir
1 lingură de sirop de agave
100 g cuburi de gheaţă
300 ml suc de portocale
100 ml apă
Garnitură
2 fire de mentă proaspete
4 felii de limetă
Paşi
1. Decojeşte fructul de mango, limeta şi ghimbirul, iar apoi taie-le în bucăţi.
2. Introdu toate ingredientele în vas.
3. Închide capacul de siguranţă şi introdu recipientul de măsurare.
4. Mixează ingredientele cu programulSmoothie.
5. Toarnă smoothie-ul în pahare înalte, iar apoi decorează fiecare pahar cu frunze de mentă proaspete şi cu câte o felie de limetă.
6. Savurează smoothie-ul cu mango, limetă şi ghimbir.
Recomandare:Poţi folosi şi mango congelat, însă, pentru obţinerea unui smoothie cremos, va trebui să-l decongelezi cu cel puţin 30 de minute înainte de mixare.
Încearcă reţetele noastre delicioase de shake-uri.

Shake cremos cu avocado şi ciocolată
Uşor ∣ 4 porţii ∣ 1200 ml
Ingrediente
1 avocado (aprox. 100 g)
O banană şi jumătate (aprox. 150 g)
1000 ml lapte de migdale
30 g sirop de agave
40 g pudră de cacao
2 linguriţe de extract de vanilie
Garnitură
4 linguriţe de boabe de cacao
Paşi
1. Decojeşte fructul de avocado şi bananele, scoate sâmburele din avocado, iar apoi taie fructele în bucăţi.
2. Introdu toate ingredientele în vas.
3. Închide capacul de siguranţă şi introdu recipientul de măsurare.
4. Mixează ingredientele cu programulShake.
5. Toarnă shake-ul în pahare, decorează-le cu miezuri de cacao, iar apoi savurează shake-ul tău cremos de ciocolată şi avocado.
Recomandare:Poţi ajusta cantitatea de lapte de migdale, pentru a obţine o consistenţă mai lichidă sau una mai vâscoasă, ca de budincă. Serveşte acest shake delicios în pahare înalte.

Shake cu coacăze roşii şi scorţişoară
Uşor ∣ 4 porţii ∣ 1000 ml
Ingrediente
120 g căpşune
120 g mure
120 g zmeură
100 g coacăze roşii
280 g iaurt de soia
240 ml lapte de ovăz
2 linguriţe de sirop de arţar
2 linguriţe de scorţişoară măcinată
Paşi
1. Introdu toate ingredientele în vas.
2. Închide capacul de siguranţă şi introdu recipientul de măsurare.
3. Mixează ingredientele cu programulShake.
4. Savurează shake-ul de fructe de pădure cu scorţişoară.
Recomandare:Poţi folosi şi fructe de pădure congelate în loc de fructe proaspete. În acest caz, decongelează-le timp de cel puţin 30 de minute înainte de a le mixa. Este recomandat să foloseşti amestecuri de fructe de pădure, deoarece sunt ideale pentru acest tip de shake.

Shake de lămâie cu seminţe de mac
Uşor ∣ 4 porţii ∣ 1000 ml
Ingrediente
300 g skyr
40 g miere
40 g seminţe de mac
4 linguriţe de coajă de lămâie
500 ml lapte
100 ml zeamă de lămâie
Paşi
1. Introdu toate ingredientele în vas.
2. Închide capacul de siguranţă şi introdu recipientul de măsurare.
3. Mixează ingredientele cu programulShake.
4. Savurează shake-ul de lămâie cu seminţe de mac.
Recomandare: Poţi savura acest preparat şi ca desert. Elimină laptele, pentru a face shake-ul mai cremos, şi decorează-l cu câteva fructe proaspete.

Băutură cu ovăz şi mere pentru micul dejun
Uşor ∣ 4 porţii ∣ 1000 ml
Ingrediente
2 mere (aprox. 180 g fiecare)
60 g curmale fără sâmburi
60 g iaurt de soia
40 g fulgi fini de ovăz
20 g sirop de agave
20 g unt de migdale
400 ml lapte de ovăz
200 ml suc de portocale
Paşi
1. Scoate cotoarele merelor, iar apoi taie merele în bucăţi.
2. Introdu toate ingredientele în vas.
3. Închide capacul de siguranţă şi introdu recipientul de măsurare.
4. Mixează de două ori ingredientele cu programulShake.
5. Savurează băutura cu ovăz şi mere la micul dejun.
Recomandare:Dacă doreşti, poţi înlocui curmalele cu sirop de curmale. Dacă vrei să iei smoothie-ul cu tine, pur şi simplu prepară-l în sticla ToGo, care este ideală pentru 2 porţii.

Shake proteic cu mere
Uşor ∣ 4 porţii ∣ 1000 ml
Ingrediente
1 măr (aprox. 180 g)
o banană şi jumătate (aprox. 180 g)
300 g brânză dulce degresată
20 g unt de migdale
320 ml lapte de migdale
4 vârfuri de linguriţă de pudră de vanilie
Paşi
1. Scoate cotorul mărului, iar apoi taie mărul în bucăţi. Decojeşte bananele şi taie-le în bucăţi.
2. Introdu toate ingredientele în vas.
3. Închide capacul de siguranţă şi introdu recipientul de măsurare.
4. Mixează de două ori ingredientele cu programulShake.
5. Savurează shake-ul proteic cu mere.
Recomandare:Pentru 2 porţii, poţi prepara acest shake în sticla ToGo şi îl poţi lua cu tine, pentru a-l savura imediat după antrenament.
Încearcă reţetele noastre delicioase de supă.

Supă de cartof dulce cu seminţe de rodie
Mediu ∣ 4 porţii ∣ 1000 ml
Ingrediente
2 cartofi dulci (aprox. 160 g fiecare)
1 morcov (aprox. 80 g)
50 g rădăcină de ţelină
1 ceapă eşalotă (aprox. 20 g)
1 căţel de usturoi
2 linguri de ulei de măsline
420 ml supă de legume
100 ml smântână (35% grăsime)
2 linguriţe de zeamă de lămâie
1 linguriţă de sare
4 vârfuri de linguriţă de piper negru măcinat
Garnitură
8 linguri de năut din conservă
4 linguri de brânză cremoasă de capră
4 linguri de seminţe de rodie
o jumătate de linguriţă de fulgi de ardei iute
Paşi
1. Curăţă cartofii dulci, morcovul, rădăcina de ţelină, ceapa eşalotă şi usturoiul, iar apoi taie-le în bucăţi.
2. Introdu toate ingredientele în vas.
3. Închide capacul de siguranţă şi introdu împingătorul, pentru a presa ingredientele.
4. Mixează ingredientele cu programulHot Soup (Supă fierbinte).
5. Scurge năutul din conservă.
6. Toarnă supa în castroane şi decorează-le cu boabe de năut, cremă de brânză de capră, seminţe de rodie şi fulgi de ardei iute.
7. Savurează supa de cartofi dulci cu seminţe de rodie.
Recomandare:Dacă doreşti să conferi un plus de autenticitate acestui preparat, poţi prăji boabele de năut într-o tigaie separată sau în cuptor, cu puţin ulei de măsline şi pudră de boia de ardei, înainte de a decora supa.

Supă vegană de dovleac şi linte
Mediu ∣ 4 porţii ∣ 1000 ml
Ingrediente
100 g linte roşie
200 ml supă de legume
o jumătate de ceapă (aprox. 30 g)
200 g dovleac Hokkaido
1 linguriţă de sare
1 linguriţă de turmeric
o jumătate de linguriţă de chimion măcinat
2 vârfuri de linguriţă de piper negru măcinat
400 ml lapte de cocos
40 ml suc de portocale
20 ml zeamă de limetă
Garnitură
4 linguri de iaurt de cocos
4 linguri de pătrunjel mărunţit
1 lingură seminţe de susan
Accesorii
Vas mic de gătit
Paşi
1. Spală şi scurge lintea roşie.
2. Adaugă lintea roşie şi supa de legume într-un vas mic de gătit.
3. Fierbe lintea roşie la foc mic pe plită, timp de aproximativ 10 minute, până când se înmoaie.
4. Între timp, curăţă ceapa, iar apoi taie-o în bucăţi. Taie dovleacul Hokkaido în bucăţi.
5. Adaugă toate ingredientele, inclusiv lintea fiartă şi supa de legume, în vas.
6. Închide capacul de siguranţă şi introdu împingătorul, pentru a presa ingredientele.
7. Mixează ingredientele cu programulHot Soup (Supă fierbinte).
8. Toarnă supa în castroane şi decorează-le cu iaurt de cocos, pătrunjel mărunţit şi seminţe de susan.
9. Savurează supa vegană de dovleac şi linte.
Recomandare:Dacă îţi plac preparatele picante, poţi adăuga ghimbir măcinat sau pudră de ardei iute în supă.

Supă verde cu muguri de pin prăjiţi
Uşor ∣ 4 porţii ∣ 1000 ml
Ingrediente
200 g broccoli
50 g praz
1 ţelină (aprox. 30 g)
o jumătate de legătură de pătrunjel proaspăt
o jumătate de legătură de busuioc proaspăt
50 g baby spanac
150 g mazăre congelată
500 ml supă de legume
2 linguriţe de zeamă de lămâie
2 linguri de ulei de măsline
1 linguriţă de sare
o jumătate de linguriţă de piper negru măcinat
Garnitură
4 linguri de muguri de pin
4 linguri de smântână proaspătă
2 linguri de busuioc proaspăt
2 linguri de pătrunjel proaspăt
Accesorii
Tigaie pentru prăjit
Paşi
1. Scoate mazărea din congelator şi las-o să se decongeleze.
2. Între timp, taie în bucăţi broccoliul, prazul şi ţelina. Rupe frunzele de pătrunjel şi busuioc proaspăt.
3. Introdu toate ingredientele în vas.
4. Închide capacul de siguranţă şi introdu împingătorul, pentru a presa ingredientele.
5. Mixează ingredientele cu programulHot Soup (Supă fierbinte).
6. Între timp, prăjeşte mugurii de pin într-o tigaie fără ulei, la foc mediu, până când se rumenesc.
7. Toarnă supa în castroane şi decorează-le cu puţină smântână proaspătă, muguri de pin prăjiţi, busuioc şi pătrunjel proaspăt.
8. Savurează supa verde cu muguri de pin prăjiţi.
Recomandare:Dacă îţi plac aromele prăjite, poţi prăji prazul în puţin ulei de măsline înainte de a-l adăuga în vas.

Supă de morcovi cu ghimbir
Uşor ∣ 4 porţii ∣ 1000 ml
Ingrediente
6 morcovi (aprox. 75 g fiecare)
o jumătate de ceapă (aprox. 30 g)
3 g ghimbir
1 lingură de ulei de măsline
1 linguriţă de miere
1 linguriţă de pudră de curry
o jumătate de linguriţă de sare
2 vârfuri de linguriţă de piper negru măcinat
300 ml supă de legume
100 ml suc de portocale
100 ml lapte de cocos
Garnitură
4 linguri de lapte de cocos
4 linguri de frunze de morcov
o jumătate de linguriţă de fulgi de ardei iute
Paşi
1. Curăţă morcovii, ceapa şi ghimbirul şi taie-le în bucăţi.
2. Introdu toate ingredientele în vas.
3. Închide capacul de siguranţă şi introdu împingătorul, pentru a presa ingredientele.
4. Mixează ingredientele cu programulHot Soup (Supă fierbinte).
5. Toarnă supa în castroane şi decorează-le cu puţin lapte de cocos, frunze de morcovi şi fulgi de ardei iute.
6. Savurează supa de morcovi cu ghimbir.
Recomandare:Dacă îţi plac supele foarte picante, adăugă puţin ghimbir în vas.

Supă picantă de roşii
Uşor ∣ 4 porţii ∣ 1000 ml
Ingrediente
650 g roşii
30 g năut din conservă
1 căţel de usturoi
2 linguri de ulei de măsline
2 linguri de sirop de agave
1 lingură pastă de roşii
1 linguriţă de pastă de harissa
250 ml supă de legume
1 linguriţă de sare
o jumătate de linguriţă de chimion măcinat
2 vârfuri de linguriţă de piper negru măcinat
1 vârf de linguriţă de scorţişoară măcinată
Garnitură
8 linguri de năut din conservă
4 linguri de pătrunjel proaspăt
4 linguri de busuioc proaspăt
Paşi
1. Taie roşiile în cuburi, scurge conserva de năut şi curăţă căţelul de usturoi.
2. Introdu toate ingredientele în vas.
3. Închide capacul de siguranţă şi introdu împingătorul, pentru a presa ingredientele.
4. Mixează ingredientele cu programulHot Soup (Supă fierbinte).
5. Toarnă supa în castroane şi decorează-le cu boabe de năut din conservă, pătrunjel şi busuioc proaspăt.
6. Savurează supa picantă de roşii.
Recomandare:Acest preparat poate fi savurat, în mod ideal, cu pâine proaspătă.
Încearcă reţetele noastre delicioase de îngheţată.

Granita de grepfrut şi piersici
Uşor ∣ 750 ml
Ingrediente
450 g piersici congelate
100 g cuburi de gheaţă
200 ml suc de grepfrut
Paşi
1. Taie piersicile congelate în bucăţi (2 cm x 2 cm).
2. Introdu toate ingredientele în vas.
3. Închide capacul de siguranţă şi introdu împingătorul, pentru a presa ingredientele.
4. Mixează ingredientele cu programulIce Cream (Îngheţată).
5. Savurează granita de grepfrut şi piersici.
Recomandare:Dacă nu ai piersici congelate, poţi folosi piersici din conservă. Taie-le în bucăţi şi congelează-le timp de cel puţin 6 ore înainte de a prepara această reţetă.

Îngheţată cu lapte bătut şi afine
Uşor | 4 porţii | 750 ml
Ingrediente
4 fire de mentă proaspete
540 g afine congelate
30 g zahăr pudră
2 linguriţe de extract de vanilie
2 linguriţe de zeamă de lămâie
150 ml lapte bătut
Paşi
1. Rupe frunzele proaspete de mentă de pe tulpini.
2. Introdu toate ingredientele în vas.
3. Închide capacul de siguranţă şi introdu împingătorul, pentru a presa ingredientele.
4. Mixează ingredientele cu programulIce Cream (Îngheţată).
5. Savurează îngheţata cu lapte bătut şi afine.
Recomandare: Pentru o textură deosebit de cremoasă, prepară îngheţata chiar înainte de a o servi. Alternativ, transferă îngheţata într-un recipient nu foarte adânc şi congeleaz-o timp de 30 de minute, pentru a se întări.

Îngheţată fină de căpşune
Uşor | 750 ml
Ingrediente
300 g căpşune congelate
450 g banane congelate
150 ml suc, după gust
Paşi
1. Introdu toate ingredientele în vas.
2. Închide capacul de siguranţă şi introdu împingătorul, pentru a presa ingredientele.
3. Mixează ingredientele cu programulIce Cream (Îngheţată).
4. Savurează îngheţata de căpşune.
Recomandare:Bananele răscoapte trebuie păstrate într-o pungă frigorifică, pentru a le avea pregătite atunci când doreşti să prepari îngheţată. Pentru rezultate optime, decojeşte bananele, taie-le în bucăţi, aşază-le alăturat şi aplică bucăţi de folie de aluminiu sau hârtie de copt între straturi.

Îngheţată de zmeură preparată rapid
Uşor | 750 ml
Ingrediente
150 g mascarpone
90 g zahăr pudră
510 g zmeură congelată
Paşi
1. Introdu toate ingredientele în vas.
2. Închide capacul de siguranţă şi introdu împingătorul, pentru a presa ingredientele.
3. Mixează ingredientele cu programulIce Cream (Îngheţată).
4. Savurează îngheţata de zmeură preparată rapid.
Recomandare:Poţi prepara cu uşurinţă această reţetă cu orice fel de fructe de pădure congelate. După preparare, transferă îngheţata într-un recipient nu foarte adânc şi congeleaz-o timp de încă 30 de minute, pentru a se întări.

Sorbet tropical de vară
Uşor | 750 ml
Ingrediente
560 g amestec de fructe tropicale congelate
40 g zahăr pudră
150 ml suc de portocale
Paşi
1. Introdu toate ingredientele în vas.
2. Închide capacul de siguranţă şi introdu împingătorul, pentru a presa ingredientele.
3. Mixează ingredientele cu programulIce Cream (Îngheţată).
4. Savurează sorbetul tropical de vară.
Recomandare:Pentru o textură cremoasă, prepară acest sorbet chiar înainte de a-l servi. Pentru o consistenţă mai fermă, transferă îngheţata într-un recipient nu foarte adânc şi congeleaz-o timp de încă 30 de minute . Pentru o consistenţă mai lejeră, nu adăuga zahărul pudră în compoziţie.
Încearcă reţetele noastre delicioase şi speciale.

Băutură cu ovăz
Uşor | 1000 ml
Ingrediente
80 g fulgi fini de ovăz
2 vârfuri de linguriţă de sare
200 g cuburi de gheaţă
720 ml apă
Accesorii
Pungă pentru lapte de nuci
Paşi
1. Introdu toate ingredientele în vas.
2. Închide capacul de siguranţă şi introdu recipientul de măsurare.
3. Amestecă ingredientele timp de 2 minutela viteză maximă.
4. Strecoară laptele de ovăz folosind o pungă pentru lapte de nuci.
5. Savurează băutura de ovăz.
Recomandare:Dacă nu ai o pungă pentru lapte de nuci sau dacă doreşti să obţii o consistenţă mai densă, omite acest pas, însă nu uita să agiţi laptele înainte de a-l bea.

Clătite de migdale
Mediu | 4 porţii | 1000 ml
Ingrediente
8 ouă
200 g brânză dulce degresată
100 g făină de migdale
40 g eritritol
1 linguriţă de praf de copt
1 vârf de linguriţă de sare
200 ml lapte
În plus
Ulei de cocos (pentru prăjire)
Paşi
1. Introdu toate ingredientele în vas.
2. Închide capacul de siguranţă şi introdu recipientul de măsurare.
3. Amestecă ingredientele timp de 1 minutla viteză maximă.
4. Pe plită, încinge puţin ulei de cocos într-o tigaie, la foc mediu. Toarnă 5 linguri de compoziţie pentru clătite în tigaie şi prăjeşte clătitele pe ambele părţi timp de câte aproximativ 3 minute, până când devin aurii. Repetă procesul până se termină compoziţia.
5. Savurează clătitele de migdale.
Recomandare:Îţi place să savurezi clătitele cu multe fructe? După ce torni compoziţia în tigaie, decorează fiecare clătită cu afine sau felii de mere, înainte de a o întoarce.

Unt de arahide
Uşor | 700 g
Ingrediente
700 g arahide nesărate
1 vârf de linguriţă de sare
Paşi
1. Preîncălzeşte cuptorul conform instrucţiunilor producătorului: Încălzire în partea superioară şi în partea inferioară: 180 °C
2. Aşază arahidele într-o tavă tapetată cu hârtie de copt.
3. Coace arahidele conform indicaţiilor:
Pe nivelul 3 (cel din mijloc)
Încălzire în partea superioară şi în partea inferioară: 180 °C
Timp de coacere: aprox. 10 minute
4. Scoate arahidele din cuptor şi lasă-le să se răcească.
5. Introdu toate ingredientele în vas.
6. Închide capacul de siguranţă şi introdu împingătorul, pentru a presa ingredientele.
7. Amestecă ingredientele timp de 2 minutela viteză maximă.
8. Savurează untul de arahide.
Recomandare:Dacă doreşti ca untul de arahide să aibă o textură crocantă, adaugă, după amestecare, câteva arahide mărunţite.

Mocktail cu grepfrut şi seminţe de rodie
Uşor ∣ 4 porţii | 1000 ml
Ingrediente
400 g cuburi de gheaţă
250 ml suc de grepfrut
150 ml suc de rodie
20 ml zeamă de limetă
90 ml apă minerală
90 ml limonadă
Garnitură
4 linguri de zahăr
2 fire rozmarin proaspăt
4 linguri de seminţe de rodie
Paşi
1. Ia 4 pahare, umezeşte-le pe margini şi presară-le cu zahăr.
2. Adaugă în vas cuburi de gheaţă, sucul de grepfrut, sucul de rodie şi sucul de limetă.
3. Închide capacul de siguranţă şi introdu recipientul de măsurare.
4. Mixează ingredientele cu programulIce Crush (Mărunţit gheaţă).
5. Adaugă apă minerală şi limonadă în vas.
6. Toarnă mocktail-ul în cele 4 pahare şi decorează fiecare băutură cu rozmarin proaspăt şi seminţe de rodie.
7. Savurează mocktail-ul cu grepfrut şi rodie.
Recomandare:Pentru decorarea marginilor paharelor poţi folosi şi îndulcitori, precum xilitol sau eritritol.

Pastă uşoară de hummus cu tahini
Uşor ∣ 900 g
Ingrediente
530 g năut din conservă
100 ml zeamă de la năut
4 căţei de usturoi
160 g tahini
4 linguri de ulei de măsline
1 linguriţă de sare
1 linguriţă de chimion măcinat
2 vârfuri de linguriţă de piper negru măcinat
100 ml zeamă de lămâie
Garnitură
4 linguri de pătrunjel mărunţit
2 linguri de ulei de măsline
2 linguri de năut din conservă
Paşi
1. Scurge conserva de năut şi păstrează puţină zeamă de la năut. Curăţă căţeii de usturoi.
2. Introdu toate ingredientele în vas.
3. Închide capacul de siguranţă şi introdu recipientul de măsurare.
4. Amestecă ingredientele timp de 60 de secundela viteză maximă.
5. Transferă hummusul într-un castron şi decorează-l cu pătrunjel mărunţit, ulei de măsline şi boabe de năut.
6. Savurează pasta de hummus cu tahini.
Recomandare: Hummusul are un gust excelent atunci când este servit cu lipie proaspătă, dar poate fi folosit şi ca sos pentru legume sau chiar ca sos cremos pentru paste.