Îți mulțumim că ai ales tocătorul multifuncțional de la Bosch. Aici găsești toate informațiile de care ai nevoie pentru a începe. 

Îți vom arăta cât de simplu este să asamblezi MultiPower Seria 4 și la ce folosește fiecare accesoriu.

Start.

Tocătorul multifuncțional MultiPower Seria 4 pe un blat de bucătărie.
Prim-plan al butonului de comandă de pe tocătorul multifuncțional MultiPower Seria 4.
Compartiment de depozitare a discurilor la un tocător multifuncțional MultiPower Seria 4.
Împingător manual pentru procesarea năutului pe tocătorul multifuncțional MultiPower Seria 4
Piese ale tocătorului multifuncțional MultiPower Seria 4 care se pot spăla la mașina de spălat vase, așezate în mașina de spălat vase. Persoană care clătește la robinet tocătorul multifuncțional.

Despachetează tocătorul multifuncțional Bosch MultiPower Seria 4 și pregătește-te să descoperi facilitățile și performanța acestui aparat de un extraordinar ajutor în bucătăria ta.

Îți arătăm cât este de simplu să asamblezi diferitele accesorii pentru a începe imediat operarea aparatului.

Tocătorul multifuncțional a fost proiectat pentru manevrare intuitivă, cu soluții utile de depozitare și cu piese ușor de curățat.

Ești gata să începi? Pentru inspirație, am adăugat câteva rețete grupate în funcție de accesoriile individuale.

Asamblarea accesoriului de tocat și rețete

Tocătorul multifuncțional MultiPower Seria 4 cu accesorii individuale - compartiment pentru tocare, șurub de alimentare, lame duble, disc de tocat și piuliță inelară - ilustrarea asamblării.

1. Poziționează corespunzător compartimentul pentru tocat și fixează-l

2. Poziționează în compartimentul pentru tocat

3. Adaugă cuțitul cu lame duble

4. Poziționează discul ales

5. Strânge piulița inelară și aliniaz-o cu capacul de siguranță

Aparatul se dovedește a fi foarte ușor de încărcat, datorită tăvii mari pentru alimente și dispozitivului pentru împins.

Chiftele falafel crocante
Chiftele falafel, salată de varză roșie și humus pe o farfurie.

Crocante la exterior, moi la interior, aceste chiftele falafel sunt pline de condimente aromate și bunătăți sănătoase.

Dificultate: mediu

Instrumente suplimentare: 1 tavă de copt

Ingrediente pentru 20 de chiftele falafel:

250 g năut (uscat)
1 ceapă (aprox. 50 g)
2 căței de usturoi
50 g pătrunjel proaspăt
25 ml zeamă de lămâie
1½ linguriță de sare
1 vârf de piper negru (proaspăt măcinat)
1 linguriță de chimion măcinat
½ linguriță de coriandru măcinat
1 linguriță de praf de copt

Informații nutriționale: per porție aprox.: 47 kcal | 3 g proteine | 1 g grăsimi |8 g carbohidrați

Durata de preparare: 30 de minute

Timp total: 12 ore 45 de minute

Metodă:

1
Pentru a prepara falafelul, lasă năutul la înmuiat cel puțin 12 ore. Schimbă apa după ce s-a scurs jumătate din timp.

2
Tapetează o tavă de copt cu hârtie de copt și preîncălzește cuptorul conform instrucțiunilor producătorului:
Cuptor cu ventilare asistată: 180 °C

3
Clătește năutul înmuiat, curăță ceapa și usturoiul de coajă și taie ceapa în opt bucăți. Curăță frunzele de pătrunjel de pe tulpină. Conectează accesoriul pentru tocat carne cu disc perforat fin (3 mm). Pune bolul sub orificiul de ieșire și toacă totul pe rând, folosind dispozitivul de împins, pentru a obține un amestec fin.

4
Adaugă în amestec sarea, piperul, chimionul pudră, coriandrul pudră și praful de copt. Cu mâinile umede, formează 20 de chiftele mici și pune-le pe tava de copt. Se coace falafelul conform instrucțiunilor:
Tavă nivel 2 (treimea inferioară) + 4 (treimea superioară)
Cuptor cu ventilare asistată: 180 °C
Timp de coacere: aproximativ 25 de minute

Sugestie: servește falafelul delicios cu diferite legume sau sosuri: de exemplu, cu sos de avocado sau de iaurt. Pentru inspirație, verifică și rețetele noastre de humus sau de salată de varză roșie.

Humus
Humus într-un bol ceramic, lângă boluri mici cu condimente.

Cremos, fin și plin energie, cu năut consistent, tahini și un strop vioi de lămâie. Sosul preferat al Orientului Mijlociu este mereu o încântare culinară și poate fi preparat ușor acasă.

Dificultate: ușor

Accesorii speciale: 1 bol

Ingrediente pentru 8 porții:
400 g năut la conservă
1 cățel de usturoi
4 linguri de zeamă de lămâie
40 g tahini
1 linguriță de chimion măcinat
1 lingură de ulei de măsline extra virgin
½ linguriță de sare
½ linguriță de fulgi de chili

Informații nutriționale: per porție aprox.: 124 kcal | 4 g proteine | 5 g grăsimi | 14 g carbohidrați

Durata de preparare: 5 minute

Timp total: 10 minute

Metodă:

1
Scurge năutul și păstrează lichidul. Curăță usturoiul de coajă. Conectează accesoriul pentru tocat carne cu disc perforat fin (3 mm). Pune bolul sub orificiul de ieșire și toacă năutul și usturoiul.

2
Adaugă 50 ml apă de năut (aquafaba), zeamă de lămâie, tahini, chimion măcinat, ulei de măsline extra virgin, sare și fulgi de chili în bol, amestecă până când compoziția este cremoasă și pune-l deoparte până la servire.

Sugestie: savurează acest humus delicios de cremos ca sos, cu pâine sau cu falafel maron-auriu. Uită-te și la rețeta de chiftele falafel crocante de pe pagina aceasta.

Chiftele vegetariene pentru burger
Chiftele de burger vegetarian pe o farfurie, lângă roșii tăiate, castravete și salată verde.

Consistente și delicioase, aceste chiftele vegetariene din legume și fulgi de ovăz sunt la fel de gustoase precum cele din carne.

Dificultate: ușor

Instrumente suplimentare: bol, tigaie, spatulă cu fante

Ingrediente pentru 4 porții:
½ legătură de pătrunjel proaspăt
1 sfert de praz mic (aprox. 50 g)
1 ceapă (aprox. 50 g)
1 cățel de usturoi
1 morcov (aprox. 100 g)
50 g rădăcină de țelină
200 g ovăz presat fin
1 ou
200 ml apă
1 linguriță de sare
2 prafuri de piper negru (proaspăt măcinat)
Ulei de floarea soarelui pentru prăjit

Informații nutriționale: per porție aprox.: 228 kcal | 9 g proteine | 5 g grăsimi | 40 g carbohidrați

Durata de preparare: 30 de minute

Timp total: 45 de minute

Metodă:

1
Toacă pătrunjelul proaspăt și taie prazul în inele subțiri.

2
Curăță de coajă ceapa roșie și cățelul de usturoi, curăță morcovul și rădăcina de țelină. Taie ceapa în jumătate și rădăcina de țelină în fășii de 3 cm. Conectează accesoriul pentru răzuit cu tamburul pentru radere fină. Poziționează bolul mare sub orificiul de ieșire și rade legumele, folosind dispozitivul de împins.

3
Amestecă fulgii de ovăz, oul, apa, sarea și piperul în bol și lasă-le să stea aprox. 15 minute. Amestecă totul împreună cu legumele și cu pătrunjelul.

4
Formează amestecul în 4 chiftele și prăjește-le în tigaie pe ambele părți cu ulei de floarea soarelui la foc mediu, timp de aproximativ 7 minute.

5
Asamblează chiftelele de legume ca burgeri, adăugând chifla ta preferată, salată verde, roșie și sosuri pentru a servi.

Sugestie: aceste chiftele sunt la fel de bune într-o salată.

Chifteluțe grecești în sos de roșii
Chiftelele în sos de roșii într-o tigaie pusă pe masă, lângă lipiile tip pită.

Aceste chifteluțe condimentate în sos de roșii aduc gustul grecesc autentic chiar la masa ta.

Dificultate: ușor

Instrumente suplimentare: 2 boluri, tigaie

Ingrediente pentru 4 porții:
Pentru chifteluțe
200 g piept de vită
200 g mușchiuleț de vită
1 ceapă (aprox. 50 g)
2 căței de usturoi
30 g pesmet panko
1 ou
½ legătură de pătrunjel proaspăt
2 lingurițe de oregano uscat
1 linguriță de mentă uscată
1 linguriță de chimion măcinat
¼ linguriță de fulgi de chili
1 vârf de linguriță de cuișoare măcinate
½ linguriță de sare
¼ linguriță de piper negru (proaspăt măcinat)
3 linguri de ulei de măsline (adecvat pentru prăjit)

Pentru sosul de roșii
1 cățel de usturoi
400 g roșii tocate, din conservă
½ linguriță de scorțișoară
1 linguriță de miere
½ lingurițe de oregano uscat
½ linguriță de busuioc uscat
½ linguriță de sare
2 prafuri de piper negru (proaspăt măcinat)
4 lipii tip pita (aprox. 60 g fiecare, pentru servire)

Informații nutriționale: per porție aprox.: 487 kcal | 22 g proteine | 28 g grăsimi | 33 g carbohidrați

Durata de preparare: 30 de minute

Timp total: 47 de minute

Metodă:

1
Taie pieptul și mușchiulețul de vită în bucăți de 3 cm. Curăță de coajă ceapa și usturoiul și taie ceapa în 8 bucăți. Conectează accesoriul pentru tocat carne cu disc perforat mediu (4,5 mm). Pune bolul sub orificiul de ieșire și toacă împreună carnea, ceapa și cățeii de usturoi.

2
Pune pesmetul panko, oul și 3 linguri de apă în bolul mare, amestecă și lasă amestecul să stea puțin. Adaugă frunzele de pătrunjel tocate fin. Adaugă carnea tocată, oregano uscat, menta uscată, chimionul măcinat, fulgii de chilii, cuișoarele măcinate, sarea și piperul negru și amestecă totul bine.

3
Formează cu mâinile umede 16 bile de dimensiuni egale din amestec și prăjește-le pe toate părțile în uleiul de măsline în tigaia mare, la foc mediu timp de 2 minute. Scoate chiftelele din tigaie și pune-le deoparte.

4
Pentru a prepara sosul, curăță usturoiul de coajă și toacă-l. Încălzește-l în tigaie cu roșiile tocate de la conservă, scorțișoară, miere, orgeano uscat, busuioc, sare și piper negru și lasă-le să fiarbă la foc scăzut timp de aproximativ 5 minute. Adaugă chiftelele și lasă să fiarbă la foc scăzut încă 12 minte sau până când se îngroașă sosul și chiftelele sunt pătrunse.

5
Aranjează chiftelele în sos de roșii pe farfurii și servește cu lipiile tip pită.

Sugestie: poți folosi și carne de vițel sau de miel tocată, ca alternativă la amestecul de carne tocată. Sau poți adăuga brânză feta în sosul de roșii pentru a-l face mai cremos.

Chifteluțe cu curmale
Bile energizante cu curmale în boluri ceramice.

Ușor de preparat, aceste chifteluțe îți vor oferi o explozie rapidă de energie atunci când nu ești acasă.

Dificultate: ușor

Instrumente suplimentare: 2 boluri

Ingrediente pentru 20 de chifteluțe:
1 morcov (aprox. 100 g)
80 g de migdale
40 g nuci
0,5 păstaie de vanilie
180 g curmale fără sâmburi
30 g nucă de cocos rasă
½ linguriță de ghimbir măcinat
1 linguriță de scorțișoară măcinată

Informații nutriționale: per porție 100 g aprox.: 358 kcal | 7 g proteine | 21 g grăsimi | 39 g carbohidrați

Durata de preparare: 15 minute

Timp total: 15 minute

Metodă:

1
Curăță morcovul. Conectează accesoriul pentru răzuit cu tamburul de radere fin. Pune bolul mare sub orificiul de ieșire și rade morcovul, cu ajutorul împingătorului (nivel minim).

2
Amestecă migdalele și nucile tocate grosier cu semințele de păstaie de vanilie, adaugă curmalele fără sâmburi, 15 grame de nucă de cocos rasă, ghimbirul măcinat și scorțișoara măcinată. Îndepărtează accesoriul pentru răzuit și conectează accesoriul de tocat carne, cu disc perforat mediu (4,5 mm). Pune bolul sub orificiul de ieșire; macină amestecul de curmale și morcov, cu ajutorul împingătorului (nivel maxim), pentru a obține un amestec fin și dens.

3
Din amestec, formează 20 de bile de dimensiuni egale și trece-le prin nuca de cocos rămasă. Se pot savura imediat sau se pot depozita într-un recipient etanș la frigider.

Sugestie: este foarte ușor să schimbi ingredientele pentru a crea noi arome: de exemplu, încearcă alte fructe uscate, fructe oleaginoase și condimente sau trece bilele energizante prin pudră de cacao sau prin nuci pisate.

Chiftele de pește
Chiftea de pește cu salată într-o chiflă, pe o farfurie.

Un fel savuros de mâncare, din nordul Germaniei!

Dificultate: ușor

Instrumente suplimentare: bol, tigaie

Ingrediente pentru 4 porții:
400 g file de merluciu
1 ceapă (aprox. 50 g)
1 ou
80 g pesmet
1 lingură de zeamă de lămâie
¼ legătură de pătrunjel
½ lingură de sare
¼ lingură piper cu lămâie
Ulei de floarea soarelui pentru prăjit

Informații nutriționale: per porție aprox.: 504 kcal | 34 g proteine | 32 g grăsimi | 58 g carbohidrați

Durata de preparare: 27 de minute

Timp total: 27 de minute

Metodă:

1
Pentru a prepara chiftelele de pește, taie fileul de merluciu în bucăți de 3 cm. Curăță ceapa de coajă și taie-o în 8 bucăți. Conectează accesoriul pentru tocat carne cu disc perforat grosier (8 mm). Pune bolul sub orificiul de ieșire și toacă fileul de merluciu și ceapa, cu ajutorul împingătorului (nivel maxim).

2
Amestecă oul, 40 g de pesmet, zeama de lămâie, pătrunjelul, sarea și piperul negru în amestecul de pește.

3
Formează amestecul de pește în 4 chiftele și acoperă-le cu pesmetul rămas. Prăjește, pe rând, chiftelele de pește pe ambele părți, în tigaia cu ulei de floarea soarelui la foc mediu, timp de aproximativ 3 minute, până când se rumenesc și devin aurii.

Sugestie: aceste chiftele de pește zemoase sunt delicioase cu sos remoulade, salată verde și ceapă, sau servite sub formă de sandvici într-o chiflă crocantă din făină integrală. Sau poți încerca acest deliciu culinar din regiunea nordică a Germaniei cu salată proaspătă de cartofi.

Chiftele de vită
Chiftele de vită asamblate cu salată și o chiflă, pe un tocător.

Cu aceste chiftele de vită, o să fie mai simplu și mai savuros să-ți prepari acasă burgerii preferați.

Dificultate: ușor

Accesorii speciale: bol, tigaie

Ingrediente pentru 4 porții:
500 g piept de vită
1 ceapă (aprox. 50 g)
1 cățel de usturoi
1 ou
2 linguri de pesmet
1 linguriță de muștar mediu-iute
1 linguriță de piure de roșii
1 linguriță de sare
¼ linguriță de piper negru proaspăt măcinat
2 linguri de ulei de floarea soarelui

Informații nutriționale: per porție aprox.: 331 kcal | 32 g proteine | 21 g grăsimi | 3 g carbohidrați

Durata de preparare: 22 de minute

Timp total: 30 de minute

Metodă:

1
Pentru a forma chiftelele de vită, taie pieptul de vită în bucăți de 3 cm. Curăță de coajă ceapa și usturoiul și taie ceapa în 8 bucăți. Conectează accesoriul pentru tocat carne cu disc perforat mediu (4,5 mm). Pune bolul sub orificiul de ieșire și toacă împreună carnea, ceapa și usturoiul, cu ajutorul împingătorului (nivel maxim). Adaugă oul, pesmetul, muștarul mediu-iute, piureul de roșii, sarea și piperul negru și amestecă bine totul.

2
Modelează carnea tocată în 4 chiftele și prăjește-le în tigaie pe ambele părți, cu ulei de floarea soarelui la foc mediu, timp de aproximativ 8 minute.

Sugestie: bucură-te de aceste chiftele de vită pe chifle cu sosul și cu toppingurile preferate. Pentru cheeseburgeri delicioși, adaugă o felie de brânză Cheddar pe fiecare chiftea, cât timp este fierbinte. Astfel, brânza se va topi și va avea o textură delicios de cremoasă!

Cârnat Bratwurst vegan
2 farfurii cu cârnați vegani, cu piure din cartofi dulci.

Acest cârnat Bratwurst pe bază de plante este fraged și plin de savoare.

Dificultate: mediu

Instrumente suplimentare: 2 boluri, tavă de copt, tigaie

Ingrediente pentru 4 porții:
300 g seitan (gata de folosit)
4 linguri de fulgi de drojdie
3 linguri de făină de năut
2 lingurițe de sare
2 lingurițe de boia de ardei afumată (măcinată)
2 lingurițe de maghiran uscat
2 lingurițe de coajă de lămâie (rasă)
1 linguriță de piper alb
1 linguriță de chimen măcinat
1 linguriță de pudră de usturoi
½ linguriță de nucșoară rasă
250 g de fasole albă de la conservă (scursă)
1 ceapă (aprox. 50 g)
5 linguri de ulei de floarea soarelui
200 ml băutură din soia
150 ml apă
Folie alimentară
3 linguri de ulei de floarea soarelui, pentru prăjit

Informații nutriționale: per porție aprox.: 396 kcal | 30 g proteine | 21 g grăsimi | 24 g carbohidrați

Durata de preparare: 30 de minute

Timp total: 2 ore

Metodă:

1
Pentru a prepara cârnatul Bratwurst vegan, amestecă într-un bol mare seitan, fulgii de drojdie, făina de năut, boiaua afumată, măghiranul uscat, coaja de lămâie rasă, piperul alb, chimenul măcinat, pudra de usturoi și nucșoara rasă.

2
Lasă fasolea albă la scurs și păstrează lichidul. Curăță ceapa de coajă și taie-o în 8 bucăți. Conectează accesoriul pentru tocat carne cu disc perforat mediu (4,5 mm). Pune bolul sub orificiul de ieșire și toacă fasolea și ceapa, cu ajutorul împingătorului (nivel maxim), până când se formează un amestec cu textură oarecum grosieră. Amestecă lichidul de la fasole, uleiul de floarea-soarelui, băutura din soia și apa.

3
Adaugă amestecul de fasole în cel de seitan și amestecă până când se formează un aluat fin. Lasă aluatul să se odihnească timp de aproximativ 15 minute.

4
Împarte aluatul în 8 porții, pune fiecare porție pe o bucată de folie alimentară și formează prin rulare un cârnat de aproximativ 22 de centimetri lungime. Răsucește capetele foliei alimentare, pentru etanșare. Acoperă fiecare cârnat cu câte o bucată de folie de aluminiu, pune-i pe tava de copt și lasă-i să se coacă la abur, conform indicațiilor:
Tava la nivelul 3 (central)
Steam Plus: 100 °C
Timp de coacere: aproximativ 30 de minute

5
Scoate cârnații din cuptor și lasă-i să se răcească aproximativ 1 oră.

Sugestie: în cazul în care cuptorul tău nu are funcția de abur, fierbe cârnații în folie în bain-marie, la o temperatură de aproximativ 95 °C în jur de 20 de minute. Acest cârnat Bratwurst vegan se potrivește perfect cu un piure din cartofi dulci și cu sosul tău preferat.

Asamblarea accesoriului de ras și rețete.

Tocătorul multifuncțional MultiPower Seria 4 cu accesorii individuale, compartiment pentru tocare, tambur de radere și piuliță inelară ilustrând ansamblul.

1. Poziționează corespunzător compartimentul pentru tocat și fixează-l

2. Fixează tamburul de răzătoare ales

3. Strânge piulița inelară și aliniaz-o cu capacul de siguranță

Aparatul este foarte ușor de încărcat, datorită tăvii mari pentru alimente și împingătorului.

Salată de varză roșie
Preparat cu tocătorul multifuncțional, cu salată de varză roșie, falafel și humus.

Bucură-te de savoare vibrantă, cu salata noastră irezistibilă de varză roșie.

Dificultate: ușor

Accesorii speciale: 1 bol

Ingrediente pentru 8 porții:
450 g varză roșie
1 ceapă roșie (aprox. 50 g)
1 morcov (aprox. 80 g)
1 măr (aprox. 200 g)
2 linguri de oțet din vin roșu
1 linguriță de muștar mediu-iute
150 g iaurt (1,5 % grăsime)
½ linguriță de sare
¼ linguriță de piper negru proaspăt măcinat

Informații nutriționale: per porție aprox.: 52 kcal | 3 g proteine | 1 g grăsimi | 10 g carbohidrați

Durata de preparare: 5 minute

Timp total: 10 minute

Metodă:

1
Pentru a prepara salata, taie varza roșie în fâșii lungi de aprox. 3 cm lățime. Curăță de coajă ceapa roșie, morcovul și mărul. Taie ceapa în jumătate, taie mărul în sferturi și scoate cotorul. Conectează accesoriul pentru răzuit cu tamburul de radere fin. Pune bolul mare sub orificiul de ieșire și toacă totul, cu ajutorul împingătorului (nivel minim).

2
Adaugă în bol oțetul de vin roșu, muștarul mediu-iute, 150 g de iaurt (1,5% grăsime), sarea și piperul negru. Amestecă și pune la frigider până când ești gata să servești.

Sugestie: această salată de varză roșie se potrivește perfect cu falafelul maron-auriu. Încearcă și rețeta de chiftele falafel crocante de pe pagina aceasta.

Orez de conopidă
Bol cu orez de conopidă preparat cu tocătorul multifuncțional, alături de inflorescențe de conopidă.

O garnitură excelentă, care se potrivește foarte bine cu curry verde.

Dificultate: ușor

Instrumente suplimentare: bol, cratiță, tigaie de prăjit

Ingrediente pentru 4 porții:
Pentru orezul de conopidă
800 g inflorescențe de conopidă
¾ linguriță de sare
2 linguri de ulei de floarea soarelui

Informații nutriționale:
Per porție aprox.: 40 kcal | 3 g proteine | 0,4 g grăsimi | 8 g carbohidrați

Durata de preparare: 5 minute

Timp total: 15 minute

Metodă:

1
Pentru a prepara orezul de conopidă, taie inflorescențele de conopidă în bucăți de 3 cm. Conectează accesoriul pentru răzuit cu tamburul de radere fină. Pune bolul mare sub orificiul de ieșire și rade fin inflorescențele de conopidă, cu ajutorul împingătorului (nivel maxim). Transferă-le într-o sită, presară sare și lasă să se elimine apa.

2
Prăjește ușor orezul de conopidă în tigaie, cu 2 linguri de ulei de floarea soarelui la foc mediu, timp de aproximativ 5 minute.

3
Aranjează orezul de conopidă pe farfurii și servește cu felul principal sau cu garnitura preferate.

Sugestie: pentru a intensifica gustul, încearcă să prăjești ușor conopida în ulei de susan sau decorează cu susan prăjit.

Orezul de conopidă se potrivește foarte bine cu curry verde vegetarian sau ca preparat prăjit cu legumele preferate.

Tort suculent Aargau cu morcovi
Tort de morcovi preparat cu tocătorul multifuncțional pe o farfurie, alături de un bol cu migdale.

Acest tort clasic elvețian din morcovi este iubit de toate generațiile.

Dificultate: ușor

Instrumente suplimentare: formă de tort cu bază detașabilă (Ø 18 cm), 2 boluri, mixer, tavă de copt, cratiță

Ingrediente pentru 8 felii:
2 albușuri
150 g zahăr
150 g unt, moale, cubulețe
4 gălbenușuri
100 g migdale măcinate
170  g făină de grâu, tip 550
1½ lingură de praf de copt
2 lingurițe de coajă de lămâie rasă
1 praf de sare
1 vârf generos de scorțișoară măcinată
3 morcovi de aprox. 80 g fiecare
4 lingurițe de fulgi de migdale
80 g de gem de caise
120 g de zahăr pudră
2 linguri de zeamă de lămâie
8 morcovi de marțipan (opțional)
Unt pentru ungere

Informații nutriționale: per felie aprox.: 561 kcal | 10 g proteine | 30 g grăsimi | 66 g carbohidrați

Durata de preparare: 20 de minute

Timp total: 65 de minute

Metodă:

1
Pune hârtie de copt pe baza unei forme de tort (Ø 18 cm) cu bază detașabilă și unge marginile cu puțin unt.

Preîncălzește cuptorul conform instrucțiunilor producătorului: încălzire superioară/inferioară: 180 °C.

2
Într-un bol, bate albușurile cu 50 g de zahăr. Transferă amestecul la frigider și răcește.

3
Bate cubulețele de unt moale, gălbenușurile și zahărul rămas într-un bol, până când amestecul devine spumos. Adaugă migdalele măcinate, făina de grâu tip 550, praful de copt, coaja de lămâie rasă, sarea și scorțișoara măcinată și amestecă bine totul.

4
Curăță morcovii. Conectează accesoriul pentru răzuit cu tamburul de radere fină. Pune bolul mare cu aluat sub orificiul de ieșire și rade morcovul fin, cu ajutorul împingătorului (nivel minim). Adaugă albușurile bătute și amestecă totul cu o spatulă până când devine un amestec fin.

5
Toarnă aluatul în tava de copt pregătită, întinde-l uniform și lasă-l să se coacă conform instrucțiunilor:
Tava de tort pe grătar la nivelul 2 (partea inferioară)
Încăzire superioară/inferioară: 180 °C
Timp de coacere: aproximativ 45 de minute

6
Scoate tortul din cuptor și lasă-l să se răcească.

7
Prăjește fulgii de migdale într-o tigaie la nivel mediu și lasă-i deoparte. Încălzește gemul de caise într-o cratiță la foc mediu. Între timp, amestecă zahărul pudră și zeama de lămâie, pentru a crea o glazură fină.

8
După ce s-a răcit, scoate tortul din forma de copt și întinde deasupra gemul fierbinte de caise. Acoperă tortul cu glazură și decorează marginile cu fulgii de migdale prăjiți. Decorează tortul Aargau de morcovi cu morcovi de marțipan și servește.

Sugestie: poți prepara tortul Aargau de morcovi și cu alune de pădure. Pentru aceasta, înlocuiește migdalele măcinate cu aceeași cantitate de alune de pădure măcinate.

Crochete din legume cu sos cu ierburi aromatice
Crochete de legume pe o farfurie, alături de un sos de iaurt și un bol cu ceapă verde tăiată.

Nucile și legumele colorate amestecate fac ca aceste crochete să fie cu adevărat deliciose. Un prânz rapid, servit cu un sos răcoritor de iaurt cu ierburi aromatice.

Dificultate: mediu

Instrumente suplimentare: 2 boluri, tigaie

Ingrediente pentru 4 porții:

Pentru sosul cu ierburi aromatice
1 legătură de amestec de ierburi aromatice proaspete
300 g iaurt (3,5 % grăsime)
200 g smântâna proaspătă
½ linguriță de sare
1 vârf de piper negru proaspăt măcinat

Pentru crochetele din legume
2 cepe verzi
6 morcovi (aprox. 80 g fiecare)
2 cartofi (aprox. 75 g fiecare)
75 g nuci
60  g făină de grâu, tip 405
3 ouă
½ linguriță de boia dulce
1 linguriță de sare
70 ml ulei de floarea soarelui
2 cepe verzi (pentru ornare)

Informații nutriționale: per porție aprox.: 398 kcal | 13 g proteine | 20 g grăsimi | 42 g carbohidrați

Durata de preparare: 27 de minute

Timp total: 27 de minute

Metodă:

1
Pentru a prepara sosul cu ierburi aromatice, îndepărtează frunzele de pe tulpini și toacă-le fin. Într-un bol, amestecă iaurtul (3,5% grăsime), smântîna proaspătă, sarea și piperul negru și pune la rece.

2
Pentru a pregăti crochetele de legume, taie ceapa verde în inele fine și pune-o deoparte. Curăță morcovii și cartofii și taie cartofii în jumătate sau în sferturi, în funcție de dimensiune. Conectează accesoriul pentru răzuit cu tamburul de radere fină. Pune bolul mare sub orificiul de ieșire și rade morcovul, cartofii și nucile, cu ajutorul împingătorului (nivel maxim). Adaugă ceapa verde, făina tip 405, ouăle, boiaua dulce și sarea și amestecă totul bine.

3
Încălzește uleiul de floarea-soarelui în tigaie. Folosește o lingură pentru a adăuga în tigaie porții mici din amestecul de legume și ou, apăsând amestecul pentru a-i da o formă plată și pentru a forma mici crochete. Prăjește pe ambele părți la foc mediu, până când acestea devin maron-aurii și crocante.

4
Taie 2 cepe verzi în inele fine. Aranjează crochetele din legume cu sos cu ierburi aromatice pe farfurii și decorează cu ceapă verde.

Sugestie: pentru a schimba aroma, încearcă ingrediente diferite, de ex., dovlecel sau dovleac pentru a prepara aluatul.

Găluște umplute cu carne tocată de vită și legume
Găluște umplute pe farfurii, alături de bețișoare și boluri cu ceapă verde și cu semințe de susan negru.

Aceste găluște umplute cu carne tocată de vită și legume în stil asiatic oferă o călătorie delicioasă papilelor tale gustative .

Dificultate: avansat

Instrumente suplimentare: 3 boluri, mixer, prosop de bucătărie, tigaie, făcăleț

Ingrediente pentru 4 porții:
260  g făină de grâu tip 405
140 ml apă fierbinte
¼ ardei iute roșu
1 bucată de ghimbir (aprox. 2 cm)
1 morcov (aprox. 80 g)
50 g ciuperci brune tip champignon
100 g piept de vită
3 hașme (aprox. 40 g fiecare)
2 căței de usturoi
2 linguri de ulei de susan
2 linguri de sos de soia
½ linguriță de sos Worcester
1 linguriță pesmet
¼ linguriță de sare
2 vârfuri de piper negru (proaspăt măcinat)
150 g bok choy
2 linguri de ulei de floarea soarelui
1 lingură de semințe de susan negru (pentru ornare)
2 cepe verzi (pentru ornare)

Informații nutriționale: per porție aprox.: 504 kcal | 24 g proteine | 19 g grăsimi | 55 g carbohidrați

Durata de preparare: 1 oră

Timp total: 1 oră și 40 de minute

Metodă:

1
Frământă făina de grâu tip 405 cu apă fierbinte timp de aprox. 10 minute, pentru a forma un aluat ferm. Acoperă aluatul cu un prosop umed de bucătărie și lasă-l să se odihnească minimum 1 oră.

2
Scoate semințele din ardeiul roșu iute, curăță ghimbirul de coajă și toacă-l fin. Curăță morcovul de coală, curăță ciupercile brune tip champignon și taie-le în jumătăți. Conectează accesoriul pentru răzuit cu tamburul de radere grosieră. Pune bolul mare sub orificiul de ieșire, rade morcovul și ciupercile brune tip champignon, cu ajutorul împingătorului (nivel minim) și dă-le deoparte.

3
Taie pieptul de vită în bucăți de 3 cm. Curăță de coajă hașmele și cățeii de usturoi și taie hașmele pe jumătate. Îndepărtează accesoriul pentru răzuit și înlocuiește-l cu accesoriul de tocat carne cu disc perforat mediu (4,5 mm). Pune bolul sub orificiul de ieșire, toacă treptat carnea de vită, ceapa și cățeii de usturoi, cu ajutorul împingătorului (nivel maxim).

4
Prăjește legumele și amestecul tocat în tigaie, cu 2 linguri de ulei de susan la foc mediu, timp de aproximativ 7 minute. Amestecă cu sosul de soia light, sosul Worcester, pesmetul, sarea și piperul negru. Adaugă varza pak choi tăiată în fâșii subțiri și prăjește în continuare încă 3 minute, până când se înmoaie ușor. Lasă să se răcească.

5
Pe o suprafață de lucru care a fost presărată cu făină, modelează aluatul cu mâinile și formează 2 rulouri. Împarte fiecare rulou în 8 bucăți de dimensiuni egale și întinde-le sub formă de lipie subțire (Ø 10 cm). Odată răcite, pune 1-2 lingurițe de umplutură în mijlocul fiecăreia. Umezește ușor una dintre margini și unește-o la mijloc cu marginea jumătății opuse. Dă-i o formă specifică de gyoza și apasă ferm marginile împreună. Pune găluștele pe o farfurie presărată cu făină.

6
Încălzește 2 linguri de ulei de floarea-soarelui în tigaie, la foc mediu. Prăjește găluștele în ulei timp de 2-3 minute, până când capătă dedesubt o culoare maronie. Adaugă o jumătate de cană de apă și prepară la aburi găluștele, acoperind cu un capac, timp de aprox. 7 minute până când se evaporă apa.

7
Taie cepele verzi în inele fine. Aranjează găluștele pe farfurii, ornează cu semințe de susan negru și cu ceapă verde și servește cu sosul preferat.

Sugestie: încearcă să folosești legume precum ardei sau broccoli, ca umplutură delicioasă.

Asamblarea accesoriului pentru cârnați și rețete.

Tocătorul multifuncțional MultiPower Seria 4 cu accesorii individuale - compartiment pentru tocare, șurub de alimentare, inel de rulment, accesoriu pentru cârnați și piulița inelară - ilustrarea ansamblului.

1. Poziționează corespunzător compartimentul pentru tocat și fixează-l

2. Poziționează șurubul pentru alimentare la compartimentul pentru tocat

3. Fixează inelul de rulment

4. Fixează accesoriul pentru cârnați

5. Strânge piulița frontală și aliniaz-o cu capacul de siguranță

Aparatul este foarte comod de încărcat, datorită tăvii mari pentru alimente și împingătorului.

Cârnați cu curry
Farfurie cu cârnați cu sos curry, alături de cartofi prăjiți și de boluri cu ketchup și cu condimente.

Recreează acasă clasicul cârnat german cu curry, cu această rețetă delicioasă.

Dificultate: avansat

Instrumente suplimentare: 3 boluri, tigaie

Ingrediente pentru 4 porții:

Pentru cârnatul Bratwurst

300 g piept de porc
200 g mușchiuleț
1,5 m intestin pentru cârnați de porc (dimensiunea 28/30)
100 ml smântână (35% grăsime)
1 ou
1½ linguriță de sare
½ linguriță de piper negru (proaspăt măcinat)
1 linguriță de zeama de lămâie
2 lingurițe de maghiran uscat
½ linguriță de chimen măcinat
½ linguriță de nucșoară rasă

Pentru sosul curry:

300 ketchup de roșii
100 ml apă
1 lingură de miere
1½ lingură de pudră de curry
½ linguriță de boia dulce (măcinată)
1 linguriță de sare
¼ linguriță de piper negru (proaspăt măcinat)

Informații nutriționale: per porție aprox.: 681 kcal | 41 g proteine | 40 g grăsimi | 19 g carbohidrați

Durata de preparare: 30 de minute

Timp total: 40 de minute

Metodă:

1
Pentru a prepara cârnatul Bratwurst, îndepărtează șoriciul de pe pieptul de porc. Taie pieptul și mușchiulețul de porc în bucăți de aprox. 3 cm. Înmoaie intestinul de porc în conformitate cu instrucțiunile de pe pachet.

2
Conectează accesoriul pentru tocat carne cu disc perforat mediu (4,5 mm). Pune bolul sub orificiul de ieșire și toacă treptat carnea pentru cârnați, cu ajutorul împingătorului (nivel maxim).

3
Adaugă smântâna (35% grăsime), oul, sarea, piperul negru, zeama de lămâie, măghiranul uscat, chimenul măcinat și nucșoara măcinată în carne și amestecă totul manual.

4
Îndepărtează accesoriul pentru tocat carne și fixează accesoriul de umplut cârnați. Trage intestinul de porc peste duza pentru umplut cârnați și fă un nod la capăt. Umple treptat intestinul cu carnea din tava de umplere, asigurându-te că intră cât mai puțin aer posibil și având grijă să nu îl umpli prea mult, pentru a împiedica spargerea intestinului (nivel maxim). Fă un alt nod la capăt, iar apoi formează prin rotire 4 cârnați de dimensiuni egale.

5
Prăjește în tigaie cârnații Bratwurst de casă în mod egal pe toate părțile, cu 30 ml de ulei de floarea soarelui, la foc mediu.

6
Pentru a prepara sosul curry, adaugă într-un bol kectchupul de roșii, mierea, pudra curry, boiaua iute, sarea și piperul și amestecă-le. Taie cârnații Bratwurst în bucăți de 1 cm grosime și amestecă-le cu sosul curry.

7
Pune un praf de curry peste cârnații cu curry și servește.

Sugestie: feliile groase de cartofi, cartofii pai, chipsurile de cartof dulce sau pâinea albă se potrivesc cu cârnații cu curry.

Cârnați Bratwurst cu brânză preparați în casă
Cârnați prăjiți aranjați pe un tocător de lemn lângă o salată de cartofi și boluri cu garnituri.

Acești cârnați cu brânză dau o notă aparte unui preparat clasic, cu un amestec perfect de condimente.

Dificultate: avansat

Instrumente suplimentare: 3 boluri, 2 crătiți, tigaie

Ingrediente pentru 4 porții:
300 g piept de porc
200 g mușchiuleț
125 g brânză alpină
2 lingurițe de sare
¾ linguriță piper alb (proaspăt măcinat)
¼ linguriță de nucșoară rasă
¼ linguriță de coajă de lămâie rasă
1 linguriță de maghiran uscat
¼ linguriță de chimen măcinat
¼ linguriță de pudră de usturoi
½ linguriță de ienibahar măcinat
1,5 m intestin pentru cârnați de porc (dimensiunea 28/30)
Ulei de floarea soarelui, pentru prăjit

Informații nutriționale: per porție aprox.: 467 kcal | 28 g proteine | 39 g grăsimi | 0,4 g carbohidrați

Durata de preparare: 30 de minute

Timp total: 50 de minute

Metodă:

1
Pentru a prepara cârnați Bratwurst cu brânză, îndepărtează șoriciul de pe pieptul de porc. Taie pieptul și mușchiulețul de porc în bucăți de aprox. 3 cm. Înmoaie intestinul de porc în conformitate cu instrucțiunile de pe pachet.

2
Taie brânza alpină în fâșii cu lățimea de 2 cm. Conectează accesoriul pentru răzuit cu tamburul de radere grosieră. Pune bolul mare sub orificiul de ieșire și rade grosier brânza alpină, cu ajutorul împingătorului (nivel minim).

3
Îndepărtează accesoriul pentru răzuit și conectează accesoriul de tocat carne, cu disc perforat mediu (4,5 mm). Pune bolul sub orificiul de ieșire și toacă treptat carnea pentru cârnați, cu ajutorul împingătorului (nivel maxim).

4
Adaugă brânza rasă, sarea, piperul alb, nucșoara măcinată, coaja de lămâie, măghiranul uscat, chimenul măcinat, pudra de usturoi și ienibaharul măcinat în carne și amestecă bine totul manual.

5
Îndepărtează accesoriul pentru tocat carne și conectează-l pe cel pentru umplerea cârnaților. Trage intestinul de porc peste duza pentru umplut cârnați și fă un nod la capăt. Umple treptat intestinul cu amestecul de carne și brânză din tava de umplere, asigurându-te că intră cât mai puțin aer posibil și având grijă să nu îl umpli prea mult pentru a împiedica spargerea intestinului (nivel maxim). Fă un alt nod la capăt, iar apoi formează prin rotire 8 cârnați de dimensiuni egale. Acoperă și dă la rece.

6
Prăjește cârnații Bratwurst cu brânză preparați în casă în mod egal pe toate părțile, în tigaie cu ulei de floarea soarelui, la foc mediu.

7
Aranjează cârnații cu brânză pe farfurie și servește cu garnitura preferată.

Sugestie: încearcă să folosești Emmental sau alt tip de brânză în loc de brânză alpină.

Asamblarea accesoriului pentru chiftele și rețete.

Tocătorul multifuncțional MultiPower Seria 4 cu accesorii individuale - compartiment pentru tocare, șurub de alimentare, accesoriu pentru chiftele și piulița inelară - ilustrarea ansamblului.

1. Poziționează corespunzător compartimentul pentru tocat și fixează-l

2. Poziționează șurubul pentru alimentare la compartimentul pentru tocat

3. Fixează accesoriul pentru chiftele

4. Strânge piulița frontală și aliniaz-o cu capacul de siguranță

Aparatul este foarte ușor de încărcat, datorită tăvii mari pentru alimente și împingătorului.

Chiftele orientale din bulgur cu sos de iaurt și mentă (Kebbe)
Kebbe de vită aranjat pe un platou, cu sos de iaurt.

Kebbe, un preparat răspândit în Orientul Mijlociu, conține carne tocată sărată înfășurată într-un aluat crocant de bulgur. Este delicios, servit cu iaurt cu mentă.

Dificultate: medie

Instrumente suplimentare: 3 boluri, 2 tigăi

Ingrediente pentru 4 porții:

Pentru aluat
300 g grâu bulgur
1,5 lingurițe de sare
1 linguriță de piper negru (proaspăt măcinat)
2 vârfuri de chimion măcinat
1 linguriță de ienibahar măcinat
0,5 linguriță de scorțișoară măcinată
1 vârf de nucșoară măcinată
1 vârf de pudră de chili
450 ml de apă clocotită

Pentru umplutură
3 linguri de semințe de pin
2x 300 g (600 g în total) carne de vită slabă
1 ceapă și jumătate (aprox. 75g)
2 căței de usturoi
1,5 linguri de ulei de floarea-soarelui pentru prăjit
3 linguri de pătrunjel proaspăt
2 lingurițe de chimion măcinat
1,5 linguriță de ienibahar măcinat
1 linguriță de scorțișoară măcinată
1 linguriță de sare
1 linguriță de piper negru (proaspăt măcinat)

Pentru sos
2 linguri de mentă proaspătă
250 g iaurt (3,5 % grăsime)
2 linguri de zeamă de lămâie
0,5 linguriță de sare
1 vârf de piper negru (proaspăt măcinat)

Informații nutriționale: per porție aprox.: 812 kcal | 45 g proteine | 37 g grăsimi | 68 g carbohidrați

Durata de preparare: 1 oră și 8 minute

Timp total: 1 oră și 35 de minute

Metodă:

1
Pentru a prepara aluatul, amestecă într-un bol făina de bulgur, sarea, piperul negru, chimionul măcinat, ienibaharul, scorțișoara, nucșoara și pudra de chili. Adaugă apă fiartă și lasă la dospit aproximativ 30 de minute.

2
Pentru a prepara umplutura, rumenește semințele de pin într-o tigaie la foc mediu, până când se rumenesc și devin aurii, fără ulei. Transferă într-un bol și lasă deoparte.

3
Curăță ceapa și usturoiul de coajă și taie ceapa în 8 bucăți. Taie 300 g de carne de vită slabă în bucăți de 3 cm. Conectează accesoriul pentru tocat carne cu disc perforat mediu (4,5 mm). Pune bolul sub orificiul de ieșire și toacă împreună carnea, ceapa și cățeii de usturoi, cu ajutorul împingătorului (nivel maxim).

4
Prăjește amestecul de carne tocată și ceapă în ulei de floarea soarelui, la foc mediu, timp de aproximativ 7 minute, până când amestecul devine fărâmicios.

5
Toacă fin frunzele de pătrunjel și adaugă-l peste carnea tocată. Amestecă chimionul măcinat, ienibaharul, scorțișoara, sarea, piperul negru și semințele de pin rumenite și prăjește încă 2 minute. Îndepărtează amestecul de pe plită și lasă-l să se răcească complet.

6
Între timp, taie a doua porție de 300 g de carne de vită slabă în bucăți de 3 cm. Conectează accesoriul pentru tocat carne cu disc perforat fin (3 mm). Pune un bol sub orificiul de ieșire și toacă împreună carnea, ceapa și cățeii de usturoi, cu ajutorul împingătorului (nivel maxim). Repetă procesul de tocare (nivel maxim). Apoi, toacă amestecul de bulgur înmuiat de la pasul 1, până când capătă o consistență fină, cu ajutorul împingătorului (nivel maxim).

7
Frământă crudă timp de 10 minute sub formă de aluat amestecul de bulgur și carne tocată. Lasă să se odihnească timp de 10 minute.

8
Îndepărtează accesoriul pentru tocat carne și conectează-l pe cel pentru chiftele. Din aluat, formează fâșii de 3 cm grosime. Dă-le o formă de crustă, cu ajutorul împingătorului (nivel maxim). Taie crusta la lungimea dorită.

9
Închide una dintre părțile crustei cu degetele umede, pentru a-i da o formă conică, adaugă cu lingura o parte din umplutura tocată prin deschizătură și închide crusta cu o linguriță, pentru a-i da forma specifică de Kebbe.

10
Încălzește suficient ulei de floarea soarelui într-o tigaie, pune cu grijă Kebbe în uleiul încins și prăjește pe toate părțile, până când capătă o culoare maron-aurie.

11
Pentru a prepara sosul de iaurt cu mentă, amestecă într-un bol iaurtul, zeama de lămâie, sarea și piperul negru. Adaugă în amestec frunzele de mentă proaspătă tocate fin. Servește chiftele orientale din bulgur cu sos de iaurt și mentă și savurează preparatul.

Sugestie: în mod tradițional, acest fel de mâncare se prepară cu carne de miel. Pentru un gust mai intens, poți adăuga 2 linguri de stafide în umplutură.

Vrei să descoperi mai multe?

MyBosch

Înregistrează-te gratuit și bucură-te de o mulțime de avantaje!

Serviciile noastre

Servicii remarcabile - înainte și după achiziție.

021 203 97 48

De ce Bosch

Descoperă calitatea, perfecțiunea și fiabilitatea.

Găsește un distribuitor

Găsește distribuitori în apropiere!