Sărbătorile înseamnă bucurie, timp de calitate petrecut cu cei dragi și fel de fel de preparate.
Straturi de ciocolată, aromă de portocală și răbdare – acestea sunt printre principalele ingrediente de care ai nevoie pentru cozonac, mai ales că îți propunem să încerci o rețetă ușor diferită față de cele pe care le pregătim de obicei de sărbători.
Cu o textură bogată, diferite umpluturi și o aromă inconfundabilă, cozonacul este o adevărată încântare pentru papilele noastre gustative de zeci de ani. De la cel mai simplu la cel mai elaborat, cozonacul este nelipsit de sărbători.
Propunerea noastră este cozonacul babka, făcut de Chef Sorin Bontea. Urmărește videoclipul de mai sus, urmează rețeta pas cu pas și pregătește babka #LikeABosch!
Robot de bucătărie
Aluatul de cozonac poate fi o adevărată provocare, dar nu și pentru roboții de bucătărie Bosch! Robotul de bucătărie se ocupă de frământarea aluatului, în timp ce tu te ocupi de alte lucruri. Partea și mai bună? Roboții Bosch dispun de o mulțime de accesorii precum Cube Cutter, blender, mașină de tocat sau presă de citrice așa că acum poți să folosești un singur produs pentru rețetele tale creative.
Cuptor
La mesele festive sau când se strâng mulți prieteni la masă, e bine să ai pe cine să te bazezi atunci când ai nevoie de ajutor pentru pregătirea mesei. Dacă prietenii nu ajung la timp să te ajute, nu-i problemă, cuptorul Bosch este alături de tine ca să obții friptura perfect rumenită așa cum ți-o dorești pentru masa de Paște. Dacă ești pasionat de gătit și îți place să faci acasă cozonaci sau pâine, funcția PerfectBake este asul din mânecă care te va ajuta să obții preparate ca la patiserie. Coaja va fi rumenită, iar miezul pufos, deci spune adio cozonacilor necopți în interior sau lăsați.
Pască
Pasca este un alt preparat tradițional care nu lipsește din meniul de Paște. Sunt disponibile multe rețete de pască, însă noi îți propunem să încerci rețeta lui Chef Sorin Bontea. Pasca se face fără aluat, este o rețetă ușor de făcut pe care o vei pregăti rapid.
Reteță de sarmale
De Paște, de Crăciun sau o masă cu familia sau prietenii – sarmalele sunt un preparat tradițional pe care îl pregătim în mod frecvent. Cu mamăligă sau cu pâine și uneori cu ardei iute, sarmalele sunt un adevărat deliciu culinar. Îți propunem să încerci rețeta de sarmale pe care o face Chef Sorin Bontea.
Ghiveci călugăresc
De sărbători e posibil să cumpărăm mai multe ingrediente decât este necesar sau să gătim mai mult decât de obicei. Dacă ai cumpărat prea multe legume și nu știi ce să faci cu ele, noi îți recomandăm să încerci rețeta de ghiveci călugăresc a lui Chef Sorin Bontea. Poți face această rețetă în orice perioadă a anului, cu legumele pe care le ai în frigider sau în cămară. Te încurajăm să nu arunci măncarea sau alimentele rămase și să încerci să gătești noi preparate cu ele.
Drob de miel
Drobul de miel este unul dintre cele mai apreciate preparate specifice sărbătorii de Paște.
Există multe rețete de drob de miel, însă noi îți recomandăm să încerci rețeta lui Chef Sorin Bontea. Este ușor de făcut, iar gustul, după cum probabil bănuiești, este absolut delicios.