Delicatese într-o cochilie dură: midii albastre într-o supă cu vin alb
Fructele de mare cu cochilie se bucură de o popularitate tot mai mare, și asta nu numai în vacanțe. Scoicile și stridiile sunt foarte populare mâncate goale, însă midiile albastre sunt savurate în suc propriu. Pentru rezultate perfecte, recomandăm utilizarea aburului, pentru ca midiile să rămână suculente și fragede. Cuptoarele din Serie 8 de la Bosch au acest ingredient special, funcția cu abur. Iar acum: Poftă bună!
Ingrediente | Pentru 4 porții
Tigaie universală
Midii:
1,5 kg de midii albastre
Amestec de legume cu vin
2 cepe
1-2 căței de usturoi
120 g morcovi
60 g rădăcină de pătrunjel
100 g țelină
1 lămâie organică
3 linguri de ulei de măsline
200 ml vin alb sec
2 linguri de ierburi (pătrunjel, țelină, frunze)
Sare măruntă
Piper negru, proaspăt măcinat
Preparare
1.
Se spală midiile albastre cu atenție sub jet de apă rece. Se curăță cu peria cât de des este necesar pentru a îndepărta reziduurile de nisip și calciu. Firele de „barbă” se smulg cu degetele. Se aruncă midiile deschise care nu se închid atunci când este apăsată una dintre cochilii. Acestea este posibil să fie stricate. Se scutură midiile într-o sită, se clătesc din nou cu grijă și se usucă bine.
2 .
Ceapa și usturoiul se curăță de coajă și se toacă mărunt. Morcovii, rădăcina de pătrunjel și țelina se curăță și se decojesc, apoi se taie în bucăți de aproximativ 1 cm. Se spală lămâia în apă fierbinte, se usucă, apoi coaja se dă pe răzătoarea fină și se stoarce sucul.
3.
Uleiul de măsline se încălzește într-o oală. Ceapa și usturoiul se pregătesc sote până devin transparente. Se adaugă bucățile de legume și se lasă pe foc timp de 4-5 minute, amestecând în continuu. Se toarnă vinul alb și sucul de lămâie, se presară ierburile deasupra și se condimentează toate ingredientele cu sare și piper.
4.
Se aranjează midiile în tava universală. Se toarnă amestecul de legume și vin alături de coaja de lămâie deasupra midiilor. Se prepară conform instrucțiunilor.
5.
După 6 minute de preparare, se amestecă midiile o singură dată cu o spatulă mare sau se ridică și se scutură puțin tava universală. Apoi se termină prepararea, conform instrucțiunilor.
Procedura de setare
Înăbuşirea
100°C
Timp de preparare: 10-12 minute
Recomandare
Dacă vrei să servești midii ca fel principal, îți recomandăm să combini acest preparat special cu o garnitură clasică: pâine de casă, pentru a întinge în zeama midiilor.
Rezultate mai bune pentru fiecare rețetă.
Când vorbim de gătit, o funcție inteligentă asigură rezultate mai bune pentru fiecare rețetă. Descoperă acum diversele funcții ale gamei noastre de cuptoare încorporabile, iar preparatele tale vor fi perfecte.