Foarte gustos: pui de țară cu unt cu verdețuri
Puii noștri de țară ne atrag prin aspectul lor , dar și mai mult prin gustul lor. Și sunt atât de ușor de preparat. Nu trebuie să te mai gândești la temperatura sau modul de încălzire potrivite: pur și simplu selectează felul de mâncare pe care vrei să îl prepari și cuptorul tău va prelua de aici - grație unui ingredient special, funcția Assist pentru setarea automată a cuptorului pentru cuptoarele Serie 8. Poftă bună!
Ingrediente | Pentru 4 porții
Tigaie universală
Unt cu verdețuri
60 g unt, moale
1 lingură de ulei de măsline
3 linguri de ierburi italiene congelate, fără ceapă
Sare
Piper, proaspăt măcinat
Praf de boia dulce
Carne:
1 pui de țară (aprox. 1,6 kg)
Sare
Piper, proaspăt măcinat
Preparare
1.
Untul și oul se bat cu telul până când devin cremoase. Se adaugă uleiul de măsline și ierburile și se amestecă. Se condimentează bine cu sare, piper și boia.
2 .
Se clătește puiul puțin sub jet de apă rece și se tapotează pentru uscare cu un prosop de bucătărie. Se condimentează cu sare și piper, atât la interior cât și pe exterior. Pielea de pe pieptul puiului se desprinde cu atenție. Se introduce untul cu verdețuri între piele și pieptul puiului.
3.
Se pune puiul în tava universală cu pieptul în jos și se prepară conform instrucțiunilor.
4.
Se întoarce după aprox. 30 de minute și se lasă la cuptor până este gata.
Procedura de setare
Se selectează „Meniu”, se continuă cu funcția „Assist”, se alege „Pui”, iar apoi felul „Pui, fără umplutură”, se introduce greutatea acestuia și se apasă „Start”.
Recomandare
Modul italienesc: Servește un risotto alături de pui. Risotto trebuie să fie cremos, însă orezul trebuie să aibă totuși gust. Pentru extra aromă italiană, adaugă niște fulgi de parmezan. Poftă bună!
Rezultate mai bune pentru fiecare rețetă.
Când vorbim de gătit, o funcție inteligentă asigură rezultate mai bune pentru fiecare rețetă. Descoperă acum diversele funcții ale gamei noastre de cuptoare încorporabile, iar preparatele tale vor fi perfecte.