Când pâinea întâlnește cafeaua: pâine crocantă cu mălai și unt din espresso
Sună incredibil, dar are un gust extraordinar de bun. Răsfață-i pe musafiri, pe membrii familiei sau pur și simplu pe tine cu o gustoasă pâine cu mălai și cu unt din espresso. Untul din espresso nu e singurul indiciu. Pentru un rezultat și mai crocant, pâinea trebuie coaptă cu umiditate suplimentară. Dar cât și când? Nu îți mai bate capul cu ajutorul ingredientului nostru special: funcția de abur suplimentar a cuptoarelor Serie 8 de la Bosch adaugă cantitatea exactă de aburi la momentul potrivit, iar rezultatele sunt și mai bune.
Ingrediente | Pentru o pâine, aprox. 20 de felii
Tava de copt
Amestec:
310 g făină de grâu, tipul 550
70 g făină de secară, tipul 1150
70 g mămăligă
2 1⁄2 lingurițe de extras de aluat acru uscat, aprox. 10 g, 1 linguriță de drojdie uscată
1 linguriță de zahăr
Aprox. 270 ml de apă
1 lingură de ulei de măsline
1 linguriță de suc de lămâie
Aprox. 1 1/2 de linguriță de sare
Unt de espresso
100 g unt, moale
3 linguri de espresso, tare, rece
Câteva picături de sos Worcester
Câteva picături de Tabasco
1 praf de cardamom măcinat
1 praf de nucșoară, proaspăt măcinată
1 praf de scorțișoară
Piper, proaspăt măcinat, sare cu ierburi aromatice
Suplimentar:
Hârtie rezistentă la grăsimi
Preparare
1.
Pentru aluat, se adaugă toate ingredientele într-un vas și se frământă până se obține un aluat neted, moale. Se formează un dreptunghi de 20x30 cm, se pune aluatul într-o tavă care a fost unsă cu ulei și se acoperă cu folie transparentă. Se lasă aluatul la dospit în frigider timp de 12 ore. Apoi se lasă să crească la un loc călduț până își dublează volumul.
2 .
Se rulează aluatul pe suprafața de lucru acoperită cu făină și se rulează de trei ori pe axa longitudinală. Se pune pe o tavă de copt care a fost tapetată cu hârtie rezistentă la grăsimi și se coace, conform instrucțiunilor. Pâinea coaptă se lasă la răcit.
3.
Pentru untul de espresso, se bate untul până devine ușor și pufos. Se amestecă toate celelalte ingrediente și se condimentează cu piper și sare cu ierburi aromatice.
Procedura de setare
Convecție aer 4D
220°C
Abur suplimentar, setarea 03
Timp de coacere: 20-25 de minute
Recomandare
Poți lăsa aluatul să crească în cuptor. Pentru aceasta, setează tipul încălzirii la „Dospit aluat” și temperatura la 40°C.
Dacă o împletești puțin, coaja se va deschide foarte frumos atunci când e coaptă.
Rezultate mai bune pentru fiecare rețetă.
Când vorbim de gătit, o funcție inteligentă asigură rezultate mai bune pentru fiecare rețetă. Descoperă acum diversele funcții ale gamei noastre de cuptoare încorporabile, iar preparatele tale vor fi perfecte.